Artistieke verklaring

Mijn werk weerspiegelt mijn passie voor mijn onderwerpen, hopelijk op een manier die de essentie van het onderwerp uniek maakt naar voren te brengen. Mensen omschrijven mijn stijl als realistisch met een vleugje artistieke inslag om zo de schoonheid van de sport weer te geven, en een gevoel te creëren dat ik onderdeel van de wedstrijd ben in plaats van slechts toeschouwer te zijn. Om dit gevoel te creëren, moet ik vaak vanuit diverse en lage standpunten fotograferen en bewust gebruik maken van achtergrond; soms clean en soms juist met de omgeving in beeld.
Het is mijn doel om kijkers van mijn beelden te raken op een manier die hen emotioneel verbindt met mijn onderwerp door middel van een scala aan emoties en eigen ervaringen.

Het is mijn drijfveer om de actie, emotie, verhaal en sfeer op zijn hoogtepunt in een beeld te vangen. Dit doe ik al sinds jaar en dag met camera’s en lenzen van Canon. Eerst met de analoge Canon AE-1 en nu met de Canon 1Dx, Canon 7D II en de Canon 5D III. Mijn meest gebruikte lenzen zijn de Canon 24-70mm F2.8, de Canon 70-200mm F2.8 of de Canon 300mm F2.8. Deze apparatuur stelt mij in staat om de beelden te maken, die ik in mijn hoofd heb. Hierbij zoek ik iedere keer weer naar andere invalshoeken, om mijn beelden zo origineel en verrassend als mogelijk te laten zijn. Voor mij zijn voorbereiding, originaliteit, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van belang. Alleen zo kan ik blij worden van het resultaat. Net als een sporter wil ook ik het beste uit mezelf halen en pieken op de juiste momenten.

ajax-loader
Scroll naar top