Professioneel sportfotograaf Limburg

Marloes_Keetels_scoort_Nederland_Engeland_EK_Hockey_2017-adjust-1

Bij sportfotografie draait het om het vastleggen van de spanning, emotie, de juichmomenten, teleurstellingen en de beleving die de sport met zich mee brengt. Dit en de sporters tijdens hun piekmoment ‘vangen’ is wat we het beste doen! Met meer dan 15 jaar ervaring in de (inter)nationale sportarena fotograferen uw sportevenement of sportwedstrijd op een originele en stijlvolle manier.

Ik hou gewoon van dat perfecte moment waarop het oog, zonlicht, compositie en camera-instellingen in een fractie van een seconde samensmelten tot een uniek beeld. Dit zijn de momenten waar ik voor ga en die mij het meest inspireren.

Het is mijn doel om onvergetelijke herinneringen te maken. Mooie sportverhalen die de actie en emotie laten zien. De successen maar ook de teleurstellingen. Mijn drive is ook om te laten zien hoe atleten, hun familie en fans met elkaar omgaan. Ik zie vriendschappen ontstaan, ook tussen sporters en sportfotografen. Door deze vriendschappen kan ik de inspirerende indrukwekkende verhalen achter de sport laten zien.

Wij werken o.a. voor

Sportfoto's met impact

Wij maken sportbeelden waar menig sponsor, zakenrelatie, sportorganisatie, sportbond of sporter trots op zal zijn. Huub Keulers is een sportfotograaf die unieke sportfoto's maakt vanuit Limburg en daarbuiten met flexibeliteit in afspraken en locatie.Maar ik kan ook helpen om jouw sportfoto's naar een hoger niveau te tillen en met veel praktische tips tijdens onze fotoworkshops sportfotografie op maat. Dus neem bij interesse gerust contact met ons op. Immers samen komen we tot een faire prijs voor een mooie sportfotoreportage.

HK1808050381

Sportmomenten en sportverhalen

Ten eerste draait sportfotografie om het vastleggen van de emotie en de beweging. Maar ook om de adrenaline en beleving die de sport met zich me brengt en sporters tijdens hun piekmoment 'vangen'. Met meer dan 10 jaar ervaring in de sportarena focus ik me volledig op het sportevenement en randgebeuren. Anderzijds vooral ook op al die onvergetelijke sportmomenten en sportverhalen. Herinneringen a.d.h.v. professionele en unieke sportfoto's. De manier waarop sporters en hun familie en sportvrienden, maar ook sportvrijwilligers, met elkaar omgaan is prachtig om te zien. Zelfs op hoog sportniveau gunnen sporters elkaar veel en zie je vriendschappen ontstaan. Zo ook met sportfotografen. Hierdoor worden de inspirerende maar ook de indrukwekkende verhalen achter de sport zichtbaar. Huub Keulers is professioneel sportfotograaf uit Limburg.

Elody_Peters-DeNoiseAI-low-light-scaled

Tarieven

Houd je van sporten? Wij leggen de actie, de emotie, het verhaal vast. Bel ons vandaag nog om jouw sportfotografiesessie op te zetten.
Ons uurtarief is €65 excl. 21% BTW. Daarnaast zijn onderstaande pakketten per type fotoshoot mogelijk.

1DX_0970-scaled

Sportdag

€250,- excl. 21% BTW
De sportdag van jullie school of organisatie op een leuke, onvergetelijke manier in beeld gebracht (Max. 4 uur).

HK1708172376-scaled

Sportwedstrijd

€150,- excl. 21% BTW
Jouw team tijdens een sportwedstrijd op een mooie, unieke manier in beeld gebracht. Lucratief als de kosten binnen jullie team of tussen ouders worden gedeeld.

Fig5_1-scaled

Sportevenement

€495,- excl. 21% BTW
Jullie (semi-)professionele sportevenement, de hele dag, op een professionele manier gefotografeerd.

1DX_8579

Sporters portfolio

€150,- excl. 21% BTW
Actie- en portretfoto's tijdens jouw sportevenement, training of op een moment naar keuze.

Van (inter)nationale tot lokale sport en van topsport tot jeugd

Het doel is het leveren van hoogwaardige sportfotografie met een uniek tintje. Dit voor sportverenigingen, sporters, sportorganisaties, sponsoren, wedstrijdorganisaties maar ook voor nieuwsmedia en tijdschriften. Hiermee wordt organisaties van sporttoernooien een mooie service geboden voor sporters, familie, coaches en deelnemers. De meest spraakmakende acties en verhalen op een attractieve en inspirerende manier vastgelegd. Fotograferen van nationale en lokale sportevenementen maar ook de grote internationale sportevenementen. In het bijzonder bv. WK Tafeltennis, WK Ijshockey, WK Cyclocross,  WK Allround Schaatsen, Diamond League Atletiek maar ook het CHIO Aken, EK Hockey, WK-karten, Wereldbekerwedstrijden BMX, Handbal interlands etc. Niet bedoeld om met de borst vooruit te lopen maar om aan te geven dat ook onder druk geleverd wordt. Kortom professionele sportfotografie uit Limburg.

Springruiter paardensport fotograaf Limburg CHIO Aachen
Parasport handbiken
diamond-league-steeple
HK1708171547
IMGL4181-DeNoiseAI-low-light-scaled
HK1802031900-adjust-1
Natalia_Dorota_Partyka_Tafeltennis_Polen-1
1DX_1493-1-2
HK1808312058
HK1710081225
HK1803182217-DeNoiseAI-low-light-scaled
HK2019061912-2-scaled
7DII5875-backgrond-1-scaled
1DX_6670-1

Sportkunst voor aan de muur

Het beste van sportfoto's is dat ze vaak het menselijk lichaam in beweging laten zien. Het kan sportfans echter niet schelen of de foto hun favoriete atleet in actie of een meer casual pose laat zien. Het belangrijkste voor de meesten is om een ​​afdruk te krijgen die het beste weergeeft waar ze van houden. Aan de andere kant hebben fotografen en camera's altijd grote vooruitgang geboekt bij het vastleggen van beweging. Hoe sneller de beweging van een sporter is, hoe groter de uitdaging voor hem of haar is.Interesse in een grote afdruk van jouw sport of sporter voor aan de muur? Neem dan gerust contact met Huub Keulers, professioneel sportfotograaf uit Limburg.

HK1804132199-1

Sportfotografie tips

Sportfotografie Tip 1: Voorbereiding

Sportfotografie is tijdrovend, omdat het vaak een goede voorbereiding nodig heeft. Zodoende zijn we op grote evenementen vaak al enkele uren voor aanvang aanwezig. Vooral om goede standpunten uit te zoeken, apparatuur in te stellen maar ook om nog even met organisatoren en de sporters te praten. Zo bedenken we vooraf waar de mooie actie hoogstwaarschijnlijk zal gaan plaatsvinden en proberen we daar altijd een passende achtergrond bij in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld door op details te letten of een logo van het evenement of sponsor in beeld mee te nemen. Daarom vermijden we vaak juist die plekken waar de andere fotografen staan. Om toch met uniekere foto's thuis te komen.

Sportfotografie Tip 2: Emotie vastleggen

Als je emotie wilt vastleggen, doe dat dan zo dicht mogelijk bij de speler. Pak maar eens je groothoeklens en fotografeer de speler zo dicht mogelijk bij zijn gezicht. Je zult zien dat de emotie dan veel sterker overkomt en binnenkomt dan met een telelens.

Sportfotografie Tip 3: Je eigen stijl ontwikkelen

Veel mensen denken dat je pas een eigen stijl kunt hebben als je al jarenlang fotografeert, maar dat is echt niet zo. Iedereen, ook een beginnende fotograaf, benadert een onderwerp op z'n eigen manier. Wat wel helpt is dat je door langer te fotograferen, je stijl kunt perfectioneren. Je weet dan namelijk beter wat jij mooi vindt. Ook heb je waarschijnlijk al eens andere fotografen geïmiteerd of gekopieerd. Maar het zal toch blijken dat dit niet echt jouw stijl is. Dus uiteindelijk kom je terug op wat jij mooi vindt en past bij jouw stijl. Het kan wel dat in de loop der jaren je stijl verandert. Kijk maar eens naar andere fotografen. Hoe fotografeerden ze in het begin van hun carrière en op welke wijze doen ze dat nu?

Sportfotografie Tip 4: Gezichten

Gezichten, gezichten en nog eens gezichten. Een goede sportfoto laat bijna altijd het gezicht van de sporter zien. Sport is emotie en op het gezicht is dit het beste zichtbaar. Dit wil niet zeggen dat je geen goede sportfoto kunt maken zonder een gezicht te tonen. Een sporter met gebalde vuisten op zijn rug gefotografeerd of een sporter die ineengedoken zit en zijn emotie verbergt, geeft de suggestie van emotie.

Sportfotografie Tip 5: Controle

Wil je controle over zowel het diafragma als de sluitertijd, gebruik dan de M-stand in combinatie met auto-ISO. Je ISO-waarde zorgt dan automatisch voor een correct belichte foto. Een voorbeeld is het realiseren van een onscherpe achtergrond (laag diafragmagetal) in combinatie met een snelle sluitertijd om beweging te bevriezen.

Scroll naar top