Fotoworkshops vanuit Elsloo, Limburg

Fotoworkshops tijdens vakantie. Limburg, Elsloo, Stein, Beek, Maastricht, Heerlen, Valkenburg, Onderbanken

Speciale fotoworkshop tijdens je vakantie!

Praktijkgerichte vakantie fotoworkshop in verkorte vorm (3 uur). Onderwerp(en) aangepast aan je eigen behoefte. Dit in kleine groepjes of privé. Wij leren je je camera beter gebruiken en mooiere foto’s te maken. Dit kan met elk toestel; spiegelreflexcamera, compactcamera of je smartphone. Mogelijkheid tot het stellen van alle fotografiegerichte vragen.
Workshops worden in overleg ter plaatse gegeven. We zijn flexibel in dagen en tijdstip (overdag / avonds). Leuker kunnen wij je vakantie niet maken!

Visie en Concept

Fotoworkshops die wij verzorgen zijn zonder technische  ingewikkelde termen maar juist in Jip en Janneke taal waardoor je snel supergave foto’s kunt maken. En dat kan met bijna iedere camera.

Kennis overdragen is iets wat in mijn genen zit. Mijn ervaringen als gediplomeerd opleider en beroepsfotograaf gebruiken we om praktijkgerichte fotocursussen en fotoworkshops in en buiten Limburg voor volwassenen en jongeren samen te stellen en te verzorgen. Hierbij gaat onze aandacht vooral naar de manier waarop iedereen op zijn/haar eigen wijze leert. Deze visie zetten we in om bij iedere deelnemer het maximale leereffect te bereiken, zodat ook jij straks kunt zeggen: ‘Aha, is dat de reden waarom mijn foto’s niet altijd lukken zoals ik dat wil!’

Onze fotoworkshops hebben een doordacht concept met een mogelijke doorstroming van beginnersniveau naar een niveau van een gevorderde tot zelfs professioneel fotograaf. Voor diverse workshops geldt dat je een fotocamera dient te hebben waarbij sluitertijd, diafragma en iso-waarde kunnen worden ingesteld. Twijfel je of je camera deze mogelijkheden heeft, neem dan gerust eerst vrijblijvend contact op. Bij alle fotoworkshops ontvang je vooraf ook een PDF-document met de cursus sheets.

De uiteindelijke invulling van de fotoworkshops is mede afhankelijk van jouw fotografie leerdoelen. Voor ieder doel kunnen we natuurlijk ook maatwerk fotoworkshops leveren in een 1-op-1 workshop of cursussen/workshops in kleine groepjes van max 3 personen. Datum, tijdstip en lokatie spreken we in onderling overleg af. Zowel door de week en in het weekend is mogelijk.

Onze fotoworkshops

Nazorg

Alle deelnemers aan onze fotoworkshops staan er nooit alleen voor. We ondersteunen je in de toekomst ook graag verder door alle fotografie gerelateerde vragen bij ons te stellen of het nu advies voor een nieuwe camera, lens of statief is. Of ben je iets specifieks uit de workshop vergeten. Geen probleem. Je kunt ons altijd bellen, mailen of WhatsApp’en met je vragen.

Fotoworkshop Hondenportretten en Actie

Maak karaktervolle portretten en scherpe actiefoto's van honden

Honden zijn een belangrijk onderdeel van je familie. Dus hoe geweldig is het als je zelf mooie foto’s van je trouwe maatje(s) kunt maken?
Maar voor geslaagde foto’s moet je aandacht trekken bij de hond, je camera instellen en de omgeving in de gaten houden. Toch kan bijna iedereen leren hoe mooie hondenfoto’s te maken. Onze workshop ‘Hond en Actie’ is leerzaam en erg leuk om te doen. Iedereen kan deze workshop volgen, ongeacht je fotografie niveau. Ook als je net begonnen bent met fotograferen of als je al gevorderd bent en meer wilt weten over het fotograferen van honden. Er is voor iedereen een toepasselijke workshop. Je kunt deelnemen in een kleine groep of neemt een privé workshop die volledig op je eigen wensen wordt afgestemd.

Samen met ons kies je een locatie, die bij jou en je hond past; dit kan een bos, park of honden-uitlaatveld zijn. Er zijn geen eisen aan je fotoapparatuur, maar voor een optimale ervaring is een digitale systeem- of spiegelreflexcamera wel de juiste keuze. Als je met je eigen hond komt, neem dan liefst een tweede persoon mee die bekend is met je hond. Op deze manier kun jij ongedwongen fotograferen en wij kunnen alles goed uitleggen om mooie foto’s te maken. Heb je geen eigen hond dan zorgen wij voor een mooi model.

In deze fotoworkshop, leer je hoe je mooie en originele actie- en portretfoto’s van honden kunt maken. Het grote voordeel van deze workshop is dat je gegarandeerd alle nodige aandacht krijgt, de theorie direct kunt toepassen in de praktijk en al je vragen kunt stellen die je hebt. Voor deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera en een lens met een bereik van minimaal 70-200mm.  Maar ook een smartphone is geschikt om deze fotoworkshop te volgen. Ook als je geen echte kennis van fotografie hebt, kunnen we je toch leren hoe mooie hondenfoto’s te maken.
Bij aanvang zullen we eerst gezamenlijk wat theorie doornemen waarna we de rest van fotoworkshop hebben om alles in de praktijk te brengen.

Puk

Wat ga je leren?

 • De basis camera instellingen (mocht je daar behoefte aan hebben)
 • Hoe een geslaagd hondenportret maken;
 • Compositie en standpunt;
 • Een snel bewegende hond scherp te fotograferen;
 • Omgaan met het bestaande licht;
 • Juiste belichting van je foto’s.

Aanvullende informatie

 • Duur: 3 uur;
 • Locatie en datums: samen te bepalen;
 • Groepsgrootte: 1-4;
 • Datum: In overleg;
 • Kosten: €99 pp excl. 21% BTW;
 • Bij reizen naar je eigen locatie rekenen we €0,30 / km reiskosten.

Basiscursus fotografie

Leer je camera bedienen en mooiere foto's maken

Wil je je camera beter leren gebruiken en mooiere foto’s maken? We verzorgen weer een fotocursus voor mensen die geen of nog niet zo veel ervaring met fotograferen hebben en hier misschien wel een hobby van willen maken. De cursus is zeer laagdrempelig, praktijkgericht, inspirerend, gezellig en geschikt voor leeftijden van tiener tot ruime senior. De datums gaan in onderling overleg. Ook de iets meer ervaren fotograaf zal deze cursus waarderen omdat er veel tips worden gegeven. Deze workshop wordt helemaal op jou en je camera afgestemd. Ben je (nog) niet in het bezit van een camera dan kan er, tijdens de cursus, een camera van ons geleend worden.

Fotograferen kan bijna iedereen, elke camera heeft tenslotte een automatische stand? En toch gaat het vaak mis en ben je niet tevreden over je foto’s. Wil je het maximale uit je camera halen, zul je toch moeten leren ‘spelen’ met de beschikbare instellingen en weten wat je doet. En hoe mooier je foto’s, hoe meer plezier je eraan beleeft. Deze fotocursus staat garant voor veel handige en praktische fotografie tips. Dit is dus vooral een doe-cursus.

Wat ga je leren?

 • Begrijpen wat je doet en waarom;
 • Je camera (beter) leren bedienen;
 • Wat kun je van je camera / lens verwachten en wat niet;
 • De basis van de fotografie: diafragma, sluitertijd en iso-waarde;
 • Scherpe foto’s maken in bijna iedere situatie;
 • Mooiere foto’s maken door een doordachte compositie;
 • Je foto’s correct te belichten en hoe belichting te corrigeren;
 • Mooie onscherpe achtergrond creëren in je foto’s;
 • Het effect van in en uitzoomen met je lens;
 • Hoe een foto ‘spannender’ maken qua compositie;
 • Correcte kleurweergave (witbalans).

Ieder onderwerp begint met een stukje theorie en demonstratie.
Je krijgt de de garantie dat je na deze workshop alle noodzakelijke ins en outs van je camera kent, evenals de theorie van het fotograferen en hetgeen je wilt fotograferen kunt vertalen naar je camera.
Ook na de workshop kun je ons altijd benaderen mocht je ergens tegen aan lopen.

basiscursus fotografie fotoworkshop Huub Keulers limburg leren fotograferen
Aanvullende informatie:
 • Workshop kan gegeven worden in 1 dag of in 2 x 3 uur;
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Voorkennis: Geen;
 • Ieder type camera *;
 • Groepsgrootte: 1-4.

* Elke camera is geschikt, mits deze meer Programma standen heeft dan enkel de Automaat- of P-stand. Neem bij twijfel even contact op.

Fotoworkshop Gevorderden

Verdieping op jouw afgestemd

Deze workshop is bedoeld voor mensen die al een tijdje bezig zijn met fotografie en dieper op de verschillende onderwerpen in willen gaan. Omdat we graag willen dat je veel leert mag jij veel een groot gedeelte de inhoud van de workshop meebepalen. Het gaat er tenslotte om dat je aan het einde van de workshop veel geleerd hebt waar je vooraf moeite mee had. De nadruk ligt op cameratechniek, hoe een foto spannender te maken. en dus jouw aanvullingen. Natuurlijk wordt ook wat aan theorie gedaan voordat we aan de praktische zaken beginnen. Omdat de groep klein is kan deze workshop volledig op jouw behoefte worden afgestemd en krijg je veel persoonlijke begeleiding. De kennis en kunde die iedere deelnemer opdoet wordt gedeeld met elkaar, omdat de deelnemers tijdens de diverse oefeningen bij elkaar meekijken. Je krijgt bij alles steeds een duidelijke uitleg zodat je alles goed kunt begrijpen en aanleren. 

Je krijgt eerst uitleg en direct aansluitend wordt het geleerde in de praktijk gebracht. De workshop is vooral gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en staat helemaal in het teken van doen. De inhoud hieronder is slechts een raamwerk en niet in beton gegoten. Net als de andere workshops van ons kun je alle fotografie gerelateerde vragen stellen die je maar wilt. Het is tenslotte een workshop waarin we willen dat je zo veel als mogelijk gaat leren en ervaren. Elke camera is geschikt, mits deze meer de mogelijkheid heeft om Manueel te fotograferen. Neem bij twijfel even contact op.

Wat ga je leren?

 • Opfrissen van de basis;
 • Wanneer en hoe Manueel fotograferen;
 • De juiste belichting meten bij lastige lichtsituaties;
 • Interpretatie van het belichting histogram;
 • Hoe een foto spannender te maken met een doordachte beeldkadrering;
 • Kleurcontrole door juiste witbalans;
 • Onderwerpen door jouw persoonlijk aangegeven.

Aanvullende informatie

 • Voorkennis: instellen en gebruiken diafragma, sluitertijd en iso en hun relatie
 • Workshop kan gegeven worden in 1 dag of in 2 x 3 uur;
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Groepsgrootte: 1-4.

Fotoworkshop Sportfotografie

Focus op Actie, Emotie, Standpunt en Verhalen.

De techniek van de huidige camera is ondertussen zo ver dat het maken van een scherpe sportfoto tot bijna ieders mogelijkheden behoort. Maar er is een verschil tussen een ‘gelukte’ sportfoto en een sportfoto die het waard is om aan de muur hangen of in een tijdschrift te publiceren. Je leert tijdens deze fotoworkshop om snel bewegende sporters goed vast te leggen op de juiste manier maar ook ga je als fotograaf proeven aan de sfeer van een echt sportevenement.

Wat ga je leren:

 • wat maakt een goede sportfoto;
 • juiste camera instellingen;
 • leer kijken naar interessante details en invalshoeken;
 • hoe je haarscherpe sportfoto’s maakt of juist beweging laat zien;
 • meer spanning in foto’s door keuze juiste standpunt en beeldcompositie
 • keuze van de juiste achtergrond;
 • panning techniek met langere sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter);
 • verhalende sportfoto’s maken en sfeer toevoegen;
 • hoe je voor de juiste timing zorgt;
 • emotie terug laten komen in sportfoto’s;
 • hoe om te gaan met fotograferen tijdens drukke evenementen;
 • indien het sportevenement het toelaat werken met je reportage flitser.
Aanvullende informatie voor deze workshop:
 • Workshop wordt gegeven tijdens een sportevenement.
 • Privé fotoworkshop: €225 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €175 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €145 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;

Wil je je vooraf alvast inlezen of inspiratie opdoen dan kan dit door ons, 352 pagina’s tellende, educatieve boek ‘Focus op Sportfotografie’ aan te schaffen bij o.a.:

Fotoworkshop Smartphonefotografie

Focus op Kijken, Compositie en Bediening.

De smartphone of iPhone is niet meer weg te denken in ons dagelijks bestaan. Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon met ingebouwde camera. De technologische vooruitgang gebruikt in smartphonecamera’s in de afgelopen jaren, heeft de kwaliteit aanzienlijk verbeterd; waardoor je geweldige foto’s kunt maken (en snel kunt bewerken met hoogwaardige foto-apps). Als je deze fantastische kleine camera altijd bij je hebt, zorg je ervoor dat je zowel die onvergetelijke spontane momenten alsook zakelijke foto’s van hoge kwaliteit kan vastleggen. Het is een ander voordeel van smartphonecamera’s dat je binnen enkele minuten, na het maken van opnamen, eenvoudig afbeeldingen kunt uploaden naar sociale media en deze kunt delen met vrienden, familie of zakenrelaties. 

Deze 4-uur durende inspirerende workshop bevat weinig technisch jargon en wordt gegeven in onze karakteristieke informele benadering. De hele workshop is ontworpen om je de vaardigheden en knowhow te geven die je nodig hebt om naar buiten te gaan en het creatieve potentieel van je apparaat vrij te geven, zodat je die vluchtige momenten elke keer kunt vastleggen. Tijdens deze workshop (op locatie) leer je mooiere foto’s maken met je smartphone, zowel Android als iPhone. Maar meer nog dan om techniek gaat het om leren kijken naar hoe en wat je fotografeert. Deze workshop smartphonefotografie is bedoeld voor diegenen die geweldige foto’s willen maken met hun telefoon, en niet met een zware camera willen rondlopen.mUiteraard is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Dankzij de directe feedback op je werk maak je snel stappen, en verloopt het leerproces soepel en efficiënt.

We gaan eerst, gedurende ongeveer een half uurtje, onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar kennismaken waarbij ik iets vertel over smartphonefotografie en de camera-instellingen. Daarna gaan we aan de slag met foto’s maken.

Wat ga je leren:
 • De mogelijkheden van jouw Apple- en Android-telefoons;
 • De beperkingen van mobiele fotografie;
 • Het verkennen van de camera-instellingen;
 • Beïnvloeden van scherptepunt;
 • Hoe scherpe foto’s van bewegende onderwerpen te maken;
 • Compositie, en gebruik maken van voor- en achtergrond;
 • Wat de beste fotobewerkings-apps;
 • Gebruikmaken van voorzetlenzen op je camera.
Wat heb je nodig:
 • Smartphone of tablet met ingebouwde camera met opgeladen accu en voldoende opslagruimte
 • Accu-oplader (het zou zonde zijn als je accu halverwege de workshop leeg is)
 • Geïnstalleerde App-store / Play-store om enkele app’s te kunnen downloaden en installeren
 • Je kunt fotograferen met jouw smartphone en je weet hoe je een app downloadt.
Aanvullende informatie:
 • Workshop wordt gedurende 1 dag gegeven;
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Voorkennis: Geen;
 • Zowel voor Android als voor iPhone geschikt.

Fotoworkshop Straatfotografie.

Focus op kijken, zien, fotografeertechnieken en strategieën

Straatfotografie is in zijn genre een van de oudste vormen van fotografie en wordt door veel mensen beoefent. Goede straatfoto’s zeggen iets over het leven; ze spreken ons aan, vertellen een verhaal, of roepen een emotie op. Een goede straatfoto zet je aan het denken of roept net dat specifieke gevoel op. Maar hoe maak je nu straatfoto’s die je aanspreken? Welke technieken en strategieën kun je gebruiken om mensen te fotograferen? Dit hangt vaak af van jouw karakter, stijl van fotograferen en wat je op de foto wilt laten zien. Sommige fotografen willen het liefste opgaan in de menigte, of van een afstand fotograferen. Maar hoe fotografeer je mensen van dichtbij? En hoe kom je over je gene heen om op straat te fotograferen? Maar ook het gebruik van niet standaard technieken kunnen bijdragen aan een spannendere foto. Een van die technieken is het vastleggen van beweging. Je gaat in deze workshop dus ook aan de slag met lange sluitertijden waarbij het gebruik van een statief en evt. een Neutral Density filter noodzakelijk zijn. Allemaal zaken die in deze workshop behandeld worden.

We gaan eerst, gedurende ongeveer een half uurtje, onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar kennismaken waarbij ik iets vertel over straatfotografie en de camera-instellingen. Daarna gaan we de stad in en ontdekken hoe het werkelijk is; een mengelmoes van culturen en prachtige oude en nieuwe gebouwen. We zullen situaties bekijken en oefenen waar evt. een mooie foto in zit. Tijdens het lopen en fotograferen worden er tips gegeven waarop te letten en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Indien nodig help ik je om over de schroom heen te komen om mensen met je camera te benaderen. Rond 12.45 uur houden we een kleine pauze op een terras in het centrum en bespreken we de voortgang. We eindigen de dag rond 16.30 uur. 

Wat ga je leren?

 • Benaderingen om over je gene heen te komen om in het openbaar mensen te fotograferen;
 • Welke plekken ideaal zijn voor straatfotografie;
 • Diverse cameratechnieken;
 • Met foto’s verhalen te vertellen;
 • Mooie straatportretten te maken;
 • Verbeteren van je compositie.
 • Beweging van mensen in combinatie met statische gebouwen vastleggen;
 • Verbeteren van je compositie;
 • Kijken naar het grote plaatje en details;
workshop-straatfotografie-limburg-huub-keulers
Aanvullende informatie:
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21%vBTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Maastricht, centrum Luik of een grotere stad bij jouw in de buurt;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Iedere camera is geschikt (ook smartphone).

Fotoworkshop Stadsfotografie.

Mix van architectuur, straat, details en portretten

Het fotograferen in een stad is behoorlijk interessant en leuk om te doen. Tijdens (fotoclub)uitjes of vakanties kom je vaak in mooie steden met allerlei fotogenieke locaties. Het probleem is vaak dat je veel informatie en prikkels krijgt in een stad en probeer dan maar eens unieke beelden thuis te komen. Hoe fotografeer je nu een gebouw op een ‘andere’ manier, welke details zijn interessant  genoeg en durf je een straatportret te maken? Herken je deze problemen? Dan is de cursus stadsfotografie de ideale fotoworkshop aan mee te doen. Je leert in deze fotoworkshop hoe je een stad op zijn best kunt fotograferen. Deze praktijkgerichte en workshop wordt in het Belgische Luik gegeven of in een stad van jouw keuze.

Wat ga je leren:

 • Wat mag je wel en kun je beter niet fotograferen in een stad;
 • Leren kijken en zien in een drukke multiculturele stad als Luik;
 • Grote gebouwen (van dichtbij) leren te fotograferen;
 • Interessante straatscenes herkennen en vastleggen;
 • Over je schroom heenkomen om op straat te fotograferen;
 • Omgaan met verschillende soorten licht;
 • Compositie en beeldkadrering;
 • Gebruik van een lange sluitertijd om een stad te laten leven in je foto’s;
 • Al het anderen waar behoefte aan is.
Aanvullende informatie:
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Iedere camera is geschikt (ook smartphone).

Leren flitsen met de reportageflitser.

Focus op theorie van het flitsen en gebruik van je flitser

Veel mensen hebben een flitser thuis liggen maar gebruiken hem (bijna) niet. Of je hebt er nog geen, maar weet niet goed welke je nodig hebt. De reden dat veel mensen ‘bang’ zijn om te flitsen is, omdat ze simpelweg niet weten dat er grote voordelen aan het gebruik van een flitser zitten. Of dat ze wel eens geflitst hebben maar het resultaat tegenviel. Terwijl flitsen in weze helemaal niet zo moeilijk is.

Tijdens deze workshop ‘Leren flitsen met de reportageflitser’ ga jij veel over je eigen flitser leren, zodat je begrijpt hoe de flitser werkt, hoe je alles instelt en hoe jij die mooie lichteffecten in een portretfoto krijgt. Hiervoor is gedurende deze workshops altijd  een fotomodel aanwezig. Doordat je samen met een kleine groep bent, is er veel persoonlijke aandacht. Er is ruim de tijd om veel vragen te stellen. Naast een leerzame dag staat pleziermaken in een informele sfeer voorop.

De beste workshop is een workshop waar je niet alleen dingen leert en met een selectie mooie foto’s naar huis gaat, maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van de energie en vol motivatie om het zelf te gaan doen. Met de aanpak van deze workshops krijg je een gebalanceerd aanbod van theorie en mooie ervaringen, om onder begeleiding, met het model te werken. Het draait voornamelijk om het leerproces en de workshops zitten dan ook “boordevol” tips. Dit is het type workshop waar iedereen wat aan heeft van beginner tot gevorderde fotograaf.

Wat ga je leren:

De workshop is opgesplitst in vier gedeelten om zo het niveau langzaam op te bouwen gedurende de dag.

Theorie van het flitsen
 • Wanneer flits je wel en wanneer niet, en waarom.
 • Waaruit bestaat een flitsfoto en hoe beïnvloedt je de belichting?
 • Opbouw van de flitser
 • Waar zijn al die knopjes voor?
 • Wat is het verschil tussen TTL en manueel flitsen?
 • De inverse square law en waarom is dit zo belangrijk.
De externe flitser op je camera
 • Wat zijn de aandachtspunten voor direct flitsen?
 • Hoe kun je flitslicht goed mixen met natuurlijk licht?
 • Op welke manier voorkom je rode ogen?
 • Wat is de stuiterkaart en waarvoor gebruik je het?
 • Wat is het effect van indirect flitsen via het plafond en/of witte muur?
 • Hoe maak je mooie flitsfoto’s met tegenlicht?
De externe flitser van je camera af
 • De voordelen van off-camera flitsen;
 • Hoe werken met een triggersysteem of je externe flitser aansturen met je interne cameraflitser;
 • Welke mogelijkheden zijn er om het flitslicht en de lichtval te beïnvloeden?;
 • Wat kun je bereiken met diffusieschermen en lichtstatieven?
Accessoires voor extra lichteffecten
 • Hoe gebruik je een softbox op een externe flitser?;
 • Welke opties heb je met reflectieschermen?;
 • Gebruik van de Rogue flashbender.

Aanvullende informatie:

 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie in overleg;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Naast een reportageflitser zijn een spiegelreflex- of systeemcamera met een lens in bereik van 35-135mm een vereiste. Indien gewenst kunnen tijdens de workshop een flitser (merk Canon) en een zender/ontvanger (t.b.v. off-camera flitsen) geleend worden.

Fotoworkshop Portret-/Modelfotografie.

Focus op communicatie, poses, flitsen en omgaan met (natuurlijk) licht

Deze workshop is een introductie in het fotograferen van modellen. Het doel is om je inzicht te geven in de basisprincipes die nodig zijn om verbluffende foto’s te maken van modellen met het licht dat je tot jouw beschikking hebt. Tijdens deze workshop zijn altijd een of twee fotomodellen aanwezig. Doordat je samen met een kleine groep bent, is er veel persoonlijke aandacht. Er is ruim de tijd om veel vragen te stellen. Naast een leerzame dag staat pleziermaken in een informele sfeer voorop.

De beste workshop is een workshop waar je niet alleen dingen leert en met een selectie mooie foto’s naar huis gaat maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van de energie en vol motivatie om het zelf te gaan doen. Met de aanpak van deze workshops krijg je een gebalanceerd aanbod van theorie en een veel mogelijkheden om onder begeleiding met het model te werken. Het draait voornamelijk om het leer proces en de workshops zitten dan ook “boordevol” tips, en daarnaast worden er ook mooie foto’s geschoten. Dit is het type workshop waar iedereen wat aan heeft van beginner tot gevorderde fotograaf.

Aanvullende informatie:
 • Privé fotoworkshop: €225 excl. BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €200 pp excl. BTW;
 • Kom je met 3 personen: €175 pp excl. BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie: In overleg;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Naast een reportageflitser zijn een spiegelreflex- of systeemcamera met een lens in bereik van 35-135mm een vereiste. Indien gewenst kunnen tijdens de workshop een flitser (merk Canon) en een zender/ontvanger (t.b.v. off-camera flitsen) geleend worden.

Sterkere foto's door betere compositie

Focus op onderwerpkeuze, standpunt en beeldopbouw.

Kijk je naar een scène en heb je moeite om te zien wat een goede foto zou zijn? Laat ons aan je zien hoeveel mogelijkheden er zijn om geweldige foto’s te maken, waar je ook bent.  Compositie is een manier om het oog van de kijker naar de belangrijkste elementen in je foto te leiden, soms – in een heel specifieke volgorde. Een goede compositie kan helpen om zelfs van de saaiste objecten en onderwerpen in de meest eenvoudige omgevingen een meesterwerk te maken. Aan de andere kant kan een slechte compositie een foto volledig ruïneren, hoe interessant het onderwerp ook is. Je mag aannemen dat een goede compositie er een is die het meest aangenaam is voor ons oog. Daarom zou het doel van een goede compositie moeten zijn om je onderwerp of object op een aangename en esthetisch manier te laten zien, waardoor mensen langer naar je foto kijken en deze niet snel zal vervelen.

Wat ga je leren:

 • Wat zijn de diverse basis compositieregels en hoe pas je deze toe;
 • Hulpmiddelen als leidende lijnen, vlakverdeling etc.
 • We laten je zien hoe je verder kunt kijken dan enkel het ‘oppervlakkige’.
 • Leer visualiseren hoe je wilt dat jouw foto eruitziet en maak daardoor bewuster foto’s.
 • Pas de basisregels voor compositie toe en hoe kleur uw afbeeldingen beïnvloedt.
 • Gebruik maken van voorgrond.
 • Van perspectief en standpunt veranderen om jouw foto’s radicaal te verbeteren.
Aanvullende informatie:
 • Privé fotoworkshop: €175 excl. 21% BTW pp en syllabus;
 • Kom je met 2 personen: €150 pp excl. 21% BTW;
 • Kom je met 3 personen: €125 pp excl. 21% BTW;
 • Datum, Tijd en Locatie in overleg;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Camera met mogelijkheid om sluitertijd langer dan 10 sec. in te stellen.
 • Statief.

Fotografie voor scholieren.

Focus op creativiteit, plezier, samenwerken en mogelijkheden.

Wilt u uw kinderen of leerlingen van uw school op een creatieve en leuke manier aan de slag laten gaan met fotografie? Wilt u ze laten ontdekken hoe het is te fotograferen? We werken o.a. samen met Stichting Ecsplore vanuit Kunst en Cultuur en bieden diverse maatwerk fotoworkshops aan waarin we bij de jongeren de creativiteit stimuleren en op een leuke manier ze meer leren over fotografie. Dit kan zowel een eenmalige workshop zijn, als een workshop verspreid over een aantal lessen. Ook interessant voor basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang.

Zo verzorgen we fotoworkshops voor leerlingen van de brugklas en derde klas van bv. het St. Maartenscollege in Maastricht en binnenkort bij het Dacapo college in Sittard. Hoe mooi is het om het fotografie-vuurtje aan te wakkeren bij de kinderen en het tot een ‘vuurzee’ te laten groeien. Kinderen kijken op een heel andere manier naar de wereld om hun heen. Lessen in bepaald thema, of voor een speciale gelegenheid? Informeer gerust naar de mogelijkheden, we maken de workshop voor u of uw organisatie graag op maat!

Scroll naar top