Inspirerende fotoworkshops vanuit Limburg

fotoworkshops-huub-keulers-limburg

Maatwerk fotografie workshops voor alle leeftijden / niveau’s.
Voor eventbureau’s, bedrijven, families, vrienden, fotoclubs en privé.

Praktijkgerichte maatwerk fotoworkshops vanuit Elsloo, Limburg. Denk aan fotoworkshops basis- en gevorderden fotografie, sport-, honden en straatfotografie maar ook beter leren fotograferen met je smartphone. 100% op jouw manier van leren en kennisniveau afgestemd.

De fotoworkshops worden door Huub Keulers, beroepsfotograaf en gediplomeerd opleider, gegeven. En kunnen op een locatie naar keuze in een straal van 150 km rondom Maastricht worden verzorgd.

De workshops zijn op de deelnemer(s) afgestemd en zonder veel technisch ingewikkelde fotografie termen. Gewoon in voor iedereen begrijpelijke taal. Met een heldere – stap voor stap – uitleg en op jouw ervaring en leersnelheid afgestemd. Zodat ook jij snel supergave foto’s kunt maken. En dat kan met bijna iedere camera.

Wij verzorgen privé fotoworkshops maar indien gewenst ook voor duo’s en kleinere/grotere groepen. De deelnemers moeten zich dan wel kennen: (net)werkrelatie, collega’s, familie, vrienden, fotoclub etc.) en in één keer aanmelden.

De datums van onze fotoworkshops zijn niet ingeplanned maar worden in overleg met de deelnemer(s) of diens organisatie besproken. Zo zijn we flexibel naar jou als deelnemer.

PRIVÉ FOTOWORKSHOPS

Zowel door de week ’s avonds maar ook op vrijdag en in het weekend mogelijk.
Prive fotoworkshop Limburg Huub Keulers

Ben je niet zo’n fan van leren in een groep dan is een privé workshop mogelijk wel iets voor je. Samen kijken we waar je behoeften liggen en waar we je het beste mee helpen. Of het nu om fotografietechniek of creatieve inzichten gaat.

Privé workshops

Vanaf €225 excl. 21% BTW
225 excl
21% BTW
Locatie en datum in overleg.
 • 100% op jou en jouw camera afgestemd
Populair

Prijzen zijn afhankelijk van duur en inhoud van de workshop. Fotoworkshops zijn zowel door de week ’s avonds of op vrijdag en in het weekend mogelijk.

FOTOWORKSHOPS VOOR GROEPEN

Zowel op vrijdag als ook in het weekend mogelijk.
fotoworkshops-huub-keulers-limburg

Workshops kleinere groepen 3-5 pers.

Prijs op aanvraag
 • Enkel voor mensen die zich als één groep aanmelden.

Denk hierbij aan een vriendenclub, familie, fotoclub, etc. met een minimum van 3 pers. De inhoud van deze groepsworkshop wordt geheel naar jullie behoeften en interessen vorm gegeven. Persoonlijke aandacht, leren en plezier in het fotograferen staan voorop.

Fotoworkshop voor grotere groepen Limburg

Workshops grotere groepen vanaf 6 pers.

Prijs op aanvraag
 • Enkel voor mensen die zich als één groep aanmelden.

Voor bv. (personeels)verenigingen, bedrijven en scholen. We stellen een mooi programma samen naar jullie behoeften en interessen. Datum, tijdstip en lokatie spreken we in onderling overleg af. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

OVERZICHT FOTOWORKSHOPS

Leer je camera beter gebruiken

Doelgroep: Beginners
Datum, Tijd en Locatie in overleg
privé en
groepjes

Fotografie - Gevorderd

Doelgroep: Ervaren
Datum, Tijd en Locatie in overleg
privé en
groepjes

Hondenfotografie

Doelgroep: Beginnend en Ervaren
Datum, Tijd en Locatie in overleg
Max
2 personen

Straatfotografie

Doelgroep: Beginnend en Ervaren
Datum, Tijd en Locatie in overleg
privé en
groepen

Smartphone fotografie

Doelgroep: Beginnend
Datum, Tijd en Locatie in overleg
privé en
groepen

Basiscursus fotografie

Leer je camera bedienen en mooiere foto's maken

fotoworkshop en fotocursus basis voor beginners limburg

Wil je je camera beter leren gebruiken en mooiere foto’s maken? We verzorgen een fotoworkshop voor mensen die geen of nog niet zo veel ervaring met fotograferen hebben en hier misschien wel een hobby van willen maken. De workshop is zeer laagdrempelig, praktijkgericht, inspirerend, gezellig en geschikt voor leeftijden van tiener tot ruime senior. De datums gaan in onderling overleg.

Ook de iets meer ervaren fotograaf zal deze cursus waarderen omdat er veel tips worden gegeven. Deze workshop wordt helemaal op jou en je camera afgestemd. Ben je (nog) niet in het bezit van een camera dan kan er, tijdens de cursus, een camera van ons geleend worden.

Fotograferen kan bijna iedereen, elke camera heeft tenslotte een automatische stand? En toch gaat het vaak mis en ben je niet tevreden over je foto’s. Wil je het maximale uit je camera halen, zul je toch moeten leren ‘spelen’ met de beschikbare instellingen en weten wat je doet. En hoe mooier je foto’s, hoe meer plezier je eraan beleeft. Deze fotoworkshop staat garant voor veel handige en praktische fotografie tips. Dit is dus vooral een doe-workshop.

Ieder onderwerp begint met een stukje theorie en demonstratie. Je krijgt de de garantie dat je na deze workshop alle noodzakelijke ins en outs van je camera kent, evenals de theorie van het fotograferen en hetgeen je wilt fotograferen kunt vertalen naar je camera.

Wat ga je leren?

 • Begrijpen wat je doet en waarom;
 • Je camera (beter) leren bedienen;
 • Wat kun je van je camera / lens verwachten en wat niet;
 • De basis van de fotografie: diafragma, sluitertijd en iso-waarde;
 • Scherpe foto’s maken in bijna iedere situatie;
 • Mooiere foto’s maken door een doordachte compositie;
 • Je foto’s correct te belichten en hoe belichting te corrigeren;
 • Mooie onscherpe achtergrond creëren in je foto’s (hoe onscherp is wel afhankelijk van je lens);
 • Hoe een foto ‘spannender’ maken qua compositie.

Aanvullende informatie

Een beginnersworkshop wordt meestal in twee sessie van ca. 3 uur gegeven met ca. 2 weken tussen beide sessies in. De kosten hiervoor bedragen €225 excl. 21% BTW, dit is incl. digital naslagwerk.

Kom je met twee personen naar de workshop dan zijn de kosten €350 excl. 21% BTW voor jullie samen.

Het aantal sessies kan evt. uitgebreid worden maar ervaring leert dat mensen na 2 sessies al goed op weg kunnen worden geholpen.

Fotoworkshop Gevorderden

Verdieping op jouw afgestemd

fotoworkshop en fotocursus voor gevorderden limburg

Deze workshop is bedoeld voor mensen die al een tijdje bezig zijn met fotografie en dieper op de verschillende onderwerpen in willen gaan. Omdat we graag willen dat je veel leert mag jij veel een groot gedeelte de inhoud van de workshop meebepalen. Het gaat er tenslotte om dat je aan het einde van de workshop veel geleerd hebt waar je vooraf moeite mee had. De nadruk ligt op cameratechniek, hoe een foto spannender te maken. en dus jouw aanvullingen. Natuurlijk wordt ook wat aan theorie gedaan voordat we aan de praktische zaken beginnen. Omdat de groep klein is kan deze workshop volledig op jouw behoefte worden afgestemd en krijg je veel persoonlijke begeleiding. De kennis en kunde die iedere deelnemer opdoet wordt gedeeld met elkaar, omdat de deelnemers tijdens de diverse oefeningen bij elkaar meekijken. Je krijgt bij alles steeds een duidelijke uitleg zodat je alles goed kunt begrijpen en aanleren. 

Je krijgt eerst uitleg en direct aansluitend wordt het geleerde in de praktijk gebracht. De workshop is vooral gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en staat helemaal in het teken van doen. De inhoud hieronder is slechts een raamwerk en niet in beton gegoten. Net als de andere workshops van ons kun je alle fotografie gerelateerde vragen stellen die je maar wilt. Het is tenslotte een workshop waarin we willen dat je zo veel als mogelijk gaat leren en ervaren. Elke camera is geschikt, mits deze meer de mogelijkheid heeft om Manueel te fotograferen. Neem bij twijfel even contact op.

Wat ga je leren?

 • Opfrissen van de basis;
 • Wanneer en hoe Manueel fotograferen;
 • De juiste belichting meten bij lastige lichtsituaties;
 • Interpretatie van het belichting histogram;
 • Hoe een foto spannender te maken met een doordachte beeldkadrering;
 • Het effect van in en uitzoomen met je lens;
 • Kleurcontrole door juiste witbalans;
 • Verbeteren van je eigen stijl;
 • Onderwerpen door jouw persoonlijk aangegeven.

Of je geeft aan welke van onderwerpen je meer kennis wilt hebben. Dan is de inhoud volledig op maat.

Aanvullende informatie

Een gevorderden workshop wordt meestal in twee sessies van ca. 3 uur gegeven met ca. 2 weken tussen beide sessies in. De kosten hiervoor bedragen €250 excl. 21% BTW, dit is incl. digital naslagwerk.

Kom je met twee personen naar de workshop dan zijn de kosten €325 excl. 21% BTW voor jullie samen.

Het aantal sessies kan evt. uitgebreid worden maar ervaring leert dat mensen na 2 sessies al goed op weg kunnen worden geholpen.

Fotoworkshop Sportfotografie

Focus op Actie, Emotie, Panning en Verhalen.

De techniek van de huidige camera is ondertussen zo ver dat het maken van een scherpe sportfoto tot bijna ieders mogelijkheden behoort. Maar er is een verschil tussen een ‘gelukte’ sportfoto en een sportfoto die het waard is om aan de muur hangen of in een tijdschrift te publiceren. Je leert tijdens deze fotoworkshop om snel bewegende sporters goed vast te leggen op de juiste manier maar ook ga je als fotograaf proeven aan de sfeer van een echt sportevenement.

Wat ga je leren

Leerpunten zijn afhankelijk van workshop, jouw niveau en jouw wensen. Tijdens de workshop passen we ons dus aan jou aan. Nadruk ligt op de vetgedrukte items:

 • wat maakt een goede sportfoto;
 • juiste camera instellingen;
 • hoe haarscherpe sportfoto’s maakt of juist beweging laat zien;
 • panning techniek met langere sluitertijden (meetrekken van je camera met de sporter);
 • hoe je voor de juiste timing zorgt;
 • meer spanning in foto’s door keuze juiste standpunt en beeldcompositie;
 • verhalende sportfoto’s maken en sfeer toevoegen;
 • emotie terug laten komen in sportfoto’s;
 • indien het sportevenement het toelaat werken met je reportage flitser.

Aanvullende informatie

 • Duur: Afhankelijk van sportevenement;
 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera;
 • Locatie: afhankelijk van sportevenement/-wedstrijd.

Wil je je vooraf alvast inlezen of inspiratie opdoen dan kan dit door ons, 352 pagina’s tellende, educatieve boek ‘Focus op Sportfotografie’ aan te schaffen bij o.a.:

 1. van Duuren Media
 2. Bol.com

Prijs op aanvraag.

Fotoworkshop Honden

Maak karaktervolle portretten en scherpe actiefoto's van honden

1DX_3065-website

Honden zijn een belangrijk onderdeel van je familie. Dus hoe geweldig is het als je zelf mooie foto’s van je trouwe maatje(s) kunt maken? Maar voor geslaagde foto’s moet je aandacht trekken bij de hond, je camera instellen en de omgeving in de gaten houden. Toch kan bijna iedereen leren hoe mooie hondenfoto’s te maken.

Onze workshop ‘Hond en Actie’ is leerzaam en erg leuk om te doen. Iedereen kan deze workshop volgen, ongeacht je fotografie niveau. Ook als je net begonnen bent met fotograferen of als je al gevorderd bent en meer wilt weten over het fotograferen van honden. Er is voor iedereen een toepasselijke workshop. Je kunt deelnemen in een kleine groep of neemt een privé workshop die volledig op je eigen wensen wordt afgestemd.

Samen met ons kies je een locatie, die bij jou en je hond past; dit kan een bos, park of honden-uitlaatveld zijn. Er zijn geen eisen aan je fotoapparatuur, maar voor een optimale ervaring is een digitale systeem- of spiegelreflexcamera wel de juiste keuze. Als je met je eigen hond komt, neem dan liefst een tweede persoon mee die bekend is met je hond. Op deze manier kun jij ongedwongen fotograferen en wij kunnen alles goed uitleggen om mooie foto’s te maken. Heb je geen eigen hond dan zorgen wij voor een mooi model.

In deze fotoworkshop, leer je hoe je mooie en originele actie- en portretfoto’s van honden kunt maken. Het grote voordeel van deze workshop is dat je gegarandeerd alle nodige aandacht krijgt, de theorie direct kunt toepassen in de praktijk en al je vragen kunt stellen die je hebt. Voor deze workshop dien je in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera en een lens met een bereik van minimaal 70-200mm.  Maar ook een smartphone is geschikt om deze fotoworkshop te volgen. Ook als je geen echte kennis van fotografie hebt, kunnen we je toch leren hoe mooie hondenfoto’s te maken.

Prijs op aanvraag.

Fotoworkshop Straatfotografie.

Focus op kijken, zien, fotografeertechnieken en strategieën

fotoworkshop straatfotografie fotografie limburg

Straatfotografie is in zijn genre een van de oudste vormen van fotografie en wordt door veel mensen beoefent. Goede straatfoto’s zeggen iets over het leven; ze spreken ons aan, vertellen een verhaal, of roepen een emotie op. Een goede straatfoto zet je aan het denken of roept net dat specifieke gevoel op.

Maar hoe maak je nu straatfoto’s die je aanspreken? Welke technieken en strategieën kun je gebruiken om mensen te fotograferen? Dit hangt vaak af van jouw karakter, stijl van fotograferen en wat je op de foto wilt laten zien. Sommige fotografen willen het liefste opgaan in de menigte, of van een afstand fotograferen. Maar hoe fotografeer je mensen van dichtbij? En hoe kom je over je gene heen om op straat te fotograferen? Maar ook het gebruik van niet standaard technieken kunnen bijdragen aan een spannendere foto. Een van die technieken is het vastleggen van beweging. Je gaat in deze workshop dus ook aan de slag met lange sluitertijden.

We starten om 11.00u en gaan eerst, gedurende ongeveer een half uurtje, onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar kennismaken waarbij ik iets vertel over straatfotografie en de camera-instellingen. Daarna duiken we de stad in en ontdekken hoe het werkelijk is; een mengelmoes van culturen en prachtige oude en nieuwe gebouwen. We zullen situaties bekijken en oefenen waar evt. een mooie foto in zit.

Tijdens het lopen en fotograferen worden er tips gegeven waarop te letten en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Indien nodig help ik je om over de schroom heen te komen om mensen met je camera te benaderen. Rond 13.30 uur houden we een kleine adempauze en bespreken we de voortgang. We eindigen de dag rond 16.00 uur. 

Wat ga je leren?

 • Hoe over je gene heen te komen om in het openbaar mensen te fotograferen;
 • Hoe reageer je als je aangesproken wordt;
 • Welke plekken ideaal zijn voor straatfotografie;
 • Diverse technieken om onopvallend op straat te fotograferen;
 • Camera instellingen;
 • Met foto’s verhalen vertellen;
 • Mooie straatportretten te maken;
 • Kijken naar het grote plaatje en naar details;
 • De AVG in relatie tot straatfotografie en Do’s and Don’ts.
Aanvullende informatie:

Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera.

Prijs op aanvraag.

Fotoworkshop Smartphone fotografie.

Ook ideaal voor bedrijven, eventbureau's, families en vrienden.

fotoworkshop iPhone fotografie limburg keulers

Deze 3,5 uur durende workshop in combinatie met een fotowandeling zal je helpen om je smartphone (iPhone of Androïd) fotografie vaardigheden te verbeteren. De workshop wordt gegeven op locaties die je de beste leerervaring geven, zoals in Maastricht. Aan het einde van deze workshop beschik je over de basisvaardigheden om professioneel ogende foto’s te maken van je reizen, (klein)kinderen, hobby’s of werkgerelateerde activiteiten. 

Het eerste uur is een stukje theorie met je smartphone in je hand om samen door alle mogelijkheden en instellingen heen te lopen. Vervolgens gaan we het geleerde in de praktijk brengen tijdens een wandeling door Maastricht. Tijdens de wandeling krijg je diverse tips en vertellen we enkele tricks.
Aansluitend bespreken we een aantal van je foto’s.

Wat komt er aan bod in deze workshop:

 • Maak kennis met alle handige camera-instellingen voor fotografie;
 • Leer compositie om je smartphone fotografie te verbeteren;
 • Ontdek manieren om met uitdagende lichtomstandigheden te werken;
 • Maak interessante foto’s met speciale effecten met behulp van de instellingen in de camera;
 • Ontdek technieken om scherpe actiefoto’s en mooie portretten te maken.

Wat heb je nodig voor de workshop?

 • Volledig opgeladen smartphone accu;
 • Draag comfortabele kleding en wandelschoenen.
Prijs op aanvraag.

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

Diana Notermans
Diana NotermansProfessioneel fotograaf
Lees verder
Jouw manier van uitleggen is zeer aanstekelijk. Je neemt mensen mee in de wereld van fotografie, waarvan ook een professionele fotograaf als ik, heel veel kan leren en geleerd heb. Je bent een van de eerste fotografen die zijn fouten deelt met cursisten. Daardoor had ik zoiets van: ‘Oh gelukkig, ik ben niet de enige die dingen soms verkeerd doet’. Bedankt Huub, je bent ene inspiratiebron voor me!
Krista Daniels
Krista DanielsHobby fotograaf
Lees verder
De workshops van Huub zijn een absolute aanrader! Huub is een zeer bevlogen fotograaf en cursusleider die de gave bezit de principes van het fotograferen op een leuke en simpele manier over te brengen. Hij doet dit uiterst professioneel manier en met alle respect voor de cursusdeelnemers. Wat ik vooral leerzaam vond was het bespreken van elkaars werk. In combinatie met de theoretische leerstof maakt dit, deze cursus uitermate geschikt voor mij.
Frits Janssen
Frits JanssenFreelance fotograaf
Lees verder
Huub heeft me geleerd op een andere manier te kijken, waardoor mijn foto’s met sprongen vooruit zijn gegaan. Zijn workshops zijn een absolute aanrader en het geld dubbel en dik waard.
Jackie Chow
Jackie ChowDeeltijd fotograaf
Lees verder
Voordat ik bij Huub terecht kwam had ik op een zaterdag een Canon workshop gevolgd die ik bij mijn camera aangeboden kreeg. De uitleg ging echter veel te snel voor me waardoor dit voor mij een verloren dag was. Na het volgen van de basis workshop van Huub is alles me veel duidelijker geworden en fotografeer ik weer met plezier.
Vorige
Volgende

JULLIE WORKSHOPLEIDER

Huub Keulers Media Sevices - Fotografie en Webdesign - Elsloo Limburg
HUUB KEULERS

Gepassioneerd freelance fotograaf, trainer en auteur van educatieve fotografieboeken. Voor mij is het van belang om een leeromgeving te creëren waarbij iedereen zich prettig voelt en vragen durft te stellen. 

SAMEN MET

Huub Keulers Media Sevices - Fotografie en Webdesign - Elsloo Limburg
LORETTE JANSSEN

Hondenfotografie als grootste passie. Een van mijn grootste drijfveren is om een hond te fotograferen zoals hij werkelijk is; het liefst in zijn natuurlijke omgeving. Trots en blij baasje van Murphy, een lieve Border collie van 3 jaar. 

Scroll naar boven