Samen creëren we mooie herinneringen van je hond!
Relaxte en gezellige fotoshoot.
Goede hondenfoto's kosten tijd en wij nemen die tijd.
Flexibel in afspraken.

Of wil je leren hoe je eigen hond goed te fotograferen?
We verzorgen ook workshops hondenfotografie op maat.

Ontspannen en Professionele Hondenfotografie in Limburg

Je hond is natuurlijk jouw beste maatje. Hoe mooi is het als we die hechte band tussen jou en je hond op een unieke manier fotograferen. Dat kan door ontspannen en professionele hondenfotografie in Limburg.

Honden zijn al duizenden jaren de beste vriend van de mens. Het is geen wonder dat ze nog steeds een grote rol spelen in ons dagelijks leven. Als je ooit een hond hebt gehad, dan ben je bekend met de verbinding die mensen en honden met elkaar verbindt. Het is een verbinding die het 100% waard is om vast te leggen. Of het nu een momentopname is van ons dagelijks leven of een speciale gelegenheid, fotografie is een geweldig hulpmiddel om die mooie herinneringen vast te leggen.

Waarom foto's van je hond zo belangrijk zijn

Honden zijn niet alleen huisdieren, maar ook familieleden, die hun hele leven loyaal naast ons staan. Helaas leven ze niet zo lang als we zouden willen. Dit is nog een reden waarom we de momenten die we samen hebben moeten koesteren en het beste uit elke dag met hen moeten halen. Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg is het krachtigste hulpmiddel om onze herinneringen voor altijd te bewaren. We hebben vroeger helaas zelf ervaren hoe jammer het is als je geen beelden van je trouwe maatje hebt. Laat ons jullie helpen met de mooiste foto’s van je beste maatje en kies voor professionele hondenfotografie in limburg.

Portret van een rennende hond met gekleurd groen poeder. Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg door Huub Keulers en Lorette Janssen, Elsloo.
Portret van een hond met baasje in een bos met bladeren. Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg door Huub Keulers en Lorette Janssen, Elsloo.
Portret van een hond in een bos. Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg door Huub Keulers en Lorette Janssen, Elsloo.

Wanneer is afspraak definitief?

Je ontvangt van ons een factuur, waarvan je vóór de shoot 50%, en na de shoot de resterende 50% dient te voldoen. Of je kiest voor volledige betaling vooraf. In ieder geval is pas na ontvangst van jouw deel- of volledige betaling de afspraak voor de fotoshoot definitief.

Laat jouw honden dus in beeld brengen door ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.

Unieke fotoshoot met je hond

Een fotosessie met je hond wordt gehouden op een buitenlocatie in onderling overleg. Hoe lang de fotoshoot zal duren is helemaal afhankelijk van jouw hond. Jouw trouwe viervoeter moet zich namelijk eerst op zijn gemak voelen en lekker zijn eigen ding kunnen doen, alvorens we beginnen met fotograferen. De exacte tijdsduur van de fotoshoot is ook afhankelijk van de leeftijd van de hond. Jonge honden hebben nu eenmaal een kortere aandachtsspanne. Het zijn immers geen afgerichte fotomodellen en mooie poses laten zich nou eenmaal niet afdwingen. Laat jouw honden dus in beeld brengen door ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.

Alleen met veel geduld en zo ongedwongen mogelijk, vragen we de aandacht van de hond en krijgen we de tijd om echte karaktervolle beelden van je viervoeter maken.

Hoe ontvang je de foto's van jullie hond?

Enkele dagen na de fotoshoot ontvang je van ons een link met een code naar je eigen klantenpagina. Hier kun je minimaal 10 foto’s bekijken en downloaden in hoge resolutie (voor mooie afdrukken) en de lage resolutie (voor social media gebruik).

Verras iemand met een CADEAUBON!
Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg

Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau zoals een fotoshoot van zijn of haar hond? Dat kan namelijk ook in de vorm van een cadeaubon. Beschikbaar voor ieder gewenst bedrag en te gebruiken voor elke gewenste shoot / workshop.

Neem gerust telefonisch contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden. Klik op de knop hiernaast voor meer info en om aan te vragen. Na invullen van het formulier of sturen van een email nemen nemen we binnen 1 dag contact met je op.

Deze cadeaubon is tot 1 jaar na uitgifte geldig.

Kadobon Limburg fotoshoot workshop fotografie kadobon

Laat jouw honden dus prachtig in beeld brengen door ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.

Ervaringen van hondenbaasjes

Portret van een hond liggend op een tuinbank. Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg door Huub Keulers en Lorette Janssen, Elsloo.

Hoe we werken?
Creatieve hondenfotografie vanuit Limburg

Geweldig! Je hebt een fotosessie gepland voor creatieve hondenfotografie vanuit Limburg en die dag komt snel dichterbij. Terwijl we ons voorbereiden op jouw/jullie fotosessie, weten we ook dat je aan jouw kant, een aantal voorbereidingen wilt doen. Naast alles wat we met onze klanten vooraf bespreken, delen we ook graag onderstaande tips als opfriscursus.

Als het gaat om fotografie – en honden – is flexibiliteit van jou en onze kant vaak de sleutel tot geslaagde foto’s. Wij zullen ons in ieder geval voor de fotosessie zo veel als mogelijk aan jou/jullie agenda aanpassen. Wees wel voorbereid op het wijzigen van plannen als het weer niet meewerkt. We zullen sowieso enkele dagen vooraf contact met elkaar hebben.

Jouw wensen

 • We vragen vooraf altijd naar jouw/jullie wensen. Belangrijk is wat verwacht van de fotoshoot. Wil je alleen foto’s van de hond? Of zou je graag samen met je hond op de foto willen? Maar ook hondenportretten of actiefoto’s zijn natuurlijk mogelijk. Ook kunnen we rekening houden met het formaat van de foto’s. Moeten deze een liggend, staand of vierkant formaat maken. Dit kan afhankelijk zijn van jullie interieur, mocht een afdruk aan de muur komen te hangen.
 • Afhankelijk van de persoonlijkheid van je hond, kan het nodig zijn om twee verschillende benaderingen te volgen. Als je hond een zeer relaxte wat oudere hond is, die iedere dag meer tijd doorbrengt met dutten dan met iets anders, is een wat rustige tijd en rust voor zijn fotosessie waarschijnlijk het beste. Mocht je echter een actieve, ‘wilde’ jonge hond hebt, zal je hond waarschijnlijk baat hebben bij wat lichaamsbeweging vooraf.
 • Laat jouw honden dus in beeld brengen door onze creatieve hondenfotografie vanuit Limburg.

Tijdsduur van de fotoshoot van je hond

Mooie en originele kwaliteitsfoto’s van je trouwe viervoeter vergen nu eenmaal tijd. De tijdsduur van een fotoshoot is niet exact te benoemen maar we trekken er gemiddeld 1 tot 1,5 uur voor uit. Het blijven dieren en we kunnen nooit voorspellen hoe de shoot gaat. De ene hond heeft nu gewoon eenmaal wat meer tijd nodig, dan de andere hond. Daar houden wij rekening mee, want je kunt dit niet afdwingen. Mocht het om de een of andere reden niet lukken, omdat je hond misschien niet zo’n zin heeft, maken we gewoon een andere afspraak. Voor ons is het van belang dat de hond en het baasje zich op hun gemak voelen. Alleen dan kunnen we 100% mooie foto’s maken waar het karakter van de hond volledig tot zijn recht komt. Kies daarom voor creatieve hondenfotografie vanuit Limburg. Betrouwbaar, flexibel en échte hondenvrienden.

Hondenfotografie Limburg

De locatie van de hondenshoot

De locatie moet een plek zijn waar de hond niet gauw afgeleid zal worden. Liefst een veilige plaats en controleer vooraf ook of er geen kuilen zijn waar je hond zich kan blesseren. Dat kan een plek zijn waar je vaker met je hond gaat wandelen (een bos of een park) of een andere plek naar keuze. Zelf gaan we wel vaker naar ‘Buitenplaats Vaeshartelt’ (een mooie park/bos locatie net buiten Maastricht) of naar het park/bos in onze woonplaats Elsloo.

hondenfrisbee5

Tijdens de honden fotoshoot

 • Je bent als eigenaar van de hond, tijdens de fotoshoot, in principe altijd bij de hond.  Je mag gerust ook een tweede persoon meenemen.
 • Het is fijn als je hond los kan lopen. Dit is echter niet noodzakelijk. Wel staat veiligheid altijd voorop. Eventuele lijnen kunnen we altijd verwijderen in de nabewerking. We hebben evt. een dun lang lijntje van 10 mtr. waardoor je hond toch redelijk vrij kan rondlopen.
 • En wat jou betreft: onthoudt dat je zelf ook veel zult bewegen. Je mag er gerust modieus uitzien, maar wees praktisch. Je moet comfortabel kunnen hurken en lopen.
 • Jouw hond wil misschien niet naar de camera kijken of precies staan of liggen waar je hem wilt hebben. Maak je echter geen zorgen, de foto’s worden nog steeds geweldig. Laat je hond gewoon een hond zijn. 🙂
 • De belangrijkste tip voor een goede fotoshoot met je hond? Wees gewoon jezelf en geniet samen van de fotoshoot. Dat doen wij door ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.
hondenfoto-aan-muur-1

Na de fotoshoot

 • Bij thuiskomst maken we als eerste een backup van de foto’s, zekerheid voor alles uiteraard .
 • Enkele dagen na de fotoshoot ontvang je van ons een link met een wachtwoord naar je eigen klantenpagina. Hier kun je de foto’s bekijken en er 10 uitkiezen. Deze foto’s ontvang je dan in hoge resolutie  (voor mooie afdrukken) en de lage resolutie (voor social media gebruik). Wil je meer foto’s ontvangen dan kun je deze altijd bijbestellen voor €7,50 per stuk.
 • We drukken zelf geen foto’s af maar er zijn voldoende kwaliteits afdrukcentrales.
tips hondenfotografie
 • Ligt de etenstijd van je hond vóór de fotosessie, dan raden we je aan om kleinere portie te voeren. Hoewel we niet willen dat je hond extreem honger heeft, is hij daardoor wel meer geïnteresseerd in eten. Laten we eerlijk zijn, een hond die we kunnen omkopen met hondenbrokjes of lekkers, is een geweldig model.
 • Zorg dat hond ruim van tevoren heeft gegeten en gedronken en natuurlijk zijn behoeften heeft gedaan. Honden zijn namelijk gevoelig voor een maagtorsie als je ze direct na het eten flink laat rennen.
 • Voor een fotoshoot is het wel belangrijk dat de vacht van je hond schoon is. Als je een hondenras hebt waarbij de ogen niet goed zichtbaar zijn, raden we je aan om de haren rond de ogen te trimmen.
 • Omdat we de shoot op een buitenlocatie doen, zijn een aantal zaken van belang:
  – Zorg dat je hond niet te moe is. Dit is zeker bij een pup van belang;
  – Luistert de hond al enigszins naar je;
  – Welke commando’s kent je hond al? Bv. ‘Lig’ en ‘Blijf’.
  – Heeft je hond een favoriet speeltje, neem deze dan mee;
  – Neem kleine beloninkjes voor je hond mee;
  – Kan je hond al loslopen (dus zonder riem). We hebben evt. een lange dun riempje ter leen voor tijdens de fotoshoot;
  – Is je hond sociaal naar andere honden toe;
  – Is je hond ergens bang voor, laat ons dit dan vooraf weten;
  – Kom je alleen of met hulp (beiden is mogelijk);
  – Heb je zelf een veilige locatie voor de fotoshoot? Locatiekeuze doen we altijd in overleg.
hondenfotografie tijdens hondentraining

Hondentraining fotoshoot:
Ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.

We maken portret- en actiefoto’s van je hond tijdens een puppy-, gehoorzaamheids-, agility-, agidience-, speuren- of detectie training. Dit kunnen we voor zowel de hondeneigenaar alsook voor de hondenschool zelf doen. Je ontvangt ca. vijf foto’s digitaal in groot formaat (geschikt voor afdruk) en in klein formaat (geschikt voor direct gebruik op social media).

Puppyshoot: Ontspannen professionele hondenfotografie in limburg.

Voor een hondenfokker of nieuwe eigenaar, is een puppyshoot een mooie gelegenheid om het nest op een professionele manier in beeld te brengen. Natuurlijk alleen mogelijk met toestemming van de fokker en de ruimte en de lichtomstandigheden het toelaten om te fotograferen. Aangezien puppies nog met grote regelmatig hun rust nodig hebben plannen we sowieso de fotoshoot in overleg met de fokker in.
Je ontvangt ca. 5 foto’s per pup, digitaal aangeleverd in groot en klein formaat (geschikt voor direct gebruik op social media).

7DII0047-scaled

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN

Omdat we fulltime beroepsfotografen zijn en we er dus ons brood mee moeten verdienen, kan ons tarief niet enkel opgebouwd zijn uit de tijd dat we fotograferen. Zouden we wel doen, dan zouden we heel snel een failissement moeten aanvragen ;-).
Zoals bij ieder vakgebied zijn er additionele kosten en investeringen die ook wij moeten betalen en doen. Zo heeft ook een stukadoor of onderhoudsmonteur o.a. zijn materiaal- en gereedschapskosten, voorrijkosten en verzekeringen.

 • Advies & Overleg. We luisteren graag naar jouw wensen en adviseren waar nodig en gewenst.
 • Kennis, tijd, en expertise van ons als fulltime beroepsfotograaf. Om zover te komen hebben we diverse opleidingen gevolgd, uren aan boeken en videos bestudeerd, fouten gemaakt en jarenlang gefotografeerd.
 • Onze voorbereiding. Net als iedere vakman en vakvrouw bereiden we onze fotoshoots goed voor. We zorgen dat we de locatie redelijk goed in beeld hebben, controleren onze apparatuur, en waar nodig verdiepen we ons verder in de wensen van jou als klant.
 • Professionele apparatuur. Al onze opdrachten voeren we uit met betrouwbare en kostbare fotoapparatuur, computer en software om kwaliteitsbeelden te kunnen waarborgen. En natuurlijk moet deze apparatuur ook verzekerd zijn tegen diefstal en schade.
 • Maatwerk en persoonlijke aanpak. Iedere fotoshoot is uniek en word volledig op jouw wensen en mogelijkheden afgestemd.
 • Ons werk ná het fotograferen. Ons werk is na het fotograferen nog niet klaar. Bij thuiskomst importeren, archiveren en backup’n we alle foto’s. Daarna selecteren we de beste foto’s en bewerken deze tot mooie beelden. 
 • Belastinggeld. Iedere periode dragen we braaf onze BTW en Inkomstenbelasting af aan de fiscus.

Het beste voor u en uw hond uit onze eigen ervaringen

Dierenshop Sittard

Familiewinkel met meer dan 25 jaar ervaring. Advies, voeding en alles voor uw dier.

Hondenschool Op1lijn

Op1Lijn staat voor een hondenleven lang plezier met elkaar, doordat eigenaar en hond elkaar leren begrijpen.

Hondenschool Kollenberg

Sinds 2018 een nieuwe naam voor inmiddels 11 jaar ervaring op een vertrouwd adres in Sittard.

Amazing Frisbee Dogs

Gecertificeerde dogrisbee instructeurs met lessen in Heeze/Geldrop en Riethoven

Klik op onderstaande hashtags voor leuke social media berichten over honden.

Facebook: #hondenfotografie #honden #hondenfoto #hondenportret #hondenshoot #hondenfrisbee
Instagram: #hondenfotografie #hondenvaninstagram #hondenleven #hondenliefde #instadogs #dogsofinstagram

Scroll naar boven