Waarom een fotograaf inhuren?

Veel mensen denken helaas dat het maken van foto’s slechts een druk op de cameraknop is. Voor de kiekjes zal dat zeker gelden. Wilt je echter foto’s met de uitstraling die aan jouw en onze kwaliteitsnormen voldoen, dan is dat een ander verhaal. Een goede fotograaf heeft liefde voor zijn vak, weet wat een klant wil, denkt mee in het creatieve proces, bereid een fotoreportage zorgvuldig voor, kan adhoc goed met onvoorziene situaties omgaan en weet hoe beelden te laten spreken. En ja, bij kwaliteit hoort een prijskaartje net zoals een stukadoor zijn prijskaartje heeft en ook niet zo maar even een muurtje stukt. Wij bevinden ons dan ook niet in het marktsegment van de onderste regionen maar zeker ook niet in de bovenste regionen maar we bieden wel waar voor jouw geld.
 
Als het fotograferen klaar is begint het werk van een fotograaf eigenlijk pas. Iedere foto wordt op de computer ingeladen en van de juiste gegevens voorzien. Daarna worden ze nauwkeurig bekeken zodat uiteindelijk de beste foto’s geselecteerd worden. Tenslotte volgt de nabewerking van de foto’s en opslag in het beeldarchief. In de prijs zijn dus ook de vaste kosten inbegrepen, noodzakelijk om het werk professioneel uit te voeren (denk aan camera’s, lenzen, flitsers, statieven, geheugenkaarten, computer, software, backup schijven, onderhoud apparatuur, verzekeringen, studie, stroom, administratie, PR, auto etc.)

De meerwaarde van een fotograaf

Gelukkig zijn er andere manieren om binnen je budget te blijven of wellicht ben je nu overtuigd dat je op een fotograaf niet te veel moet bezuinigen. Foto’s maken die de juiste sfeer, verhaal of emotie overbrengen benodigd vaardigheden, jaren van ervaring en het gebruik van de juiste apparatuur op de juiste manier. Professionele fotografen hebben substantiële ervaring in het fotograferen in diverse situaties en kunnen anticiperen in allerlei omstandigheden. Ze houden zich zowel bezig met de kwaliteit van een beeld als met de behoeften en wensen van hun klanten. Met andere woorden ze weten samen te werken en mee te denken, ze zijn creatief, sociaal, betrouwbaar, professioneel en flexibel.
 
Je huurt een professionele fotograaf in omdat je weet dat deze op ieder moment kan leveren, wetende dat kwaliteitsfoto’s meer geld kosten dan iemand die snapshots maakt. Als iemand blij is met dergelijke foto’s, is daar niets mis mee, maar vraag jezelf wel af wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Mooie beelden maken indruk. Eerste en laatste indrukken die vaak een grote meerwaarde hebben. 

Investeren in vakwerk

We kunnen je niet vertellen hoe vaak mensen naar een fotograaf toekomen en zeggen; “Dat is een geweldige camera die je hebt. Je foto’s zullen zeker er elke keer weer geweldig uitkomen, toch? Het is net zoiets als zeggen; ‘Ik heb hetzelfde potlood als Rembrandt, dus ik zou in staat moeten zijn om te tekenen zoals hij”. Als dat waar zou zijn, zouden we allemaal miljonair zijn. Professioneel fotograaf zijn betekent iedere keer opnieuw kwaliteit leveren. Dit kan alleen bereikt worden door iedere dag met fotografie bezig te zijn, trainingen en studies volgen, het overwinnen van problemen en teleurstellingen, het verzamelen van kennis d.m.v. het lezen van tonnen boeken en het kijken naar andere fotografen tijdens hun werk.

Eerst leerden we de strijd met onze goedkope apparatuur te overwinnen, daarna spaarden we om de best mogelijke apparatuur te kopen, wetende dat het een verschil kan maken. We weten hoe onze uitrusting op de best mogelijke manier gebruiken en hoe foto’s te verwerken, bewerken en beheren. Met andere woorden: we investeren tijd en geld om vakwerk te leveren en te blijven leveren. Hopelijk wil je ook investeren in onze diensten die het verschil kunnen maken.

Scroll naar boven