Waarom een fotograaf inhuren?

Slechts een druk op de knop, toch?

Veel mensen denken helaas dat het maken van foto’s slechts een druk op de cameraknop is. Voor de kiekjes zal dat zeker gelden. Wilt u echter foto’s die de uitstraling hebben die aan uw en onze kwaliteitsnormen voldoen, wordt het een ander verhaal. Een goede fotograaf heeft liefde voor zijn vak, weet wat een klant wil, denkt mee in het creatieve proces, bereid een fotoreportage zorgvuldig voor, kan adhoc goed met onvoorziene situaties omgaan en weet hoe beelden te laten spreken. En ja, bij kwaliteit hoort een prijskaartje net zoals een stukadoor zijn prijskaartje heeft en ook niet zo maar effe een muurtje stukt. Wij bevinden ons dan ook niet in het marktsegment van de onderste regionen maar zeker ook niet in de bovenste regionen maar bieden wel waar voor uw geld.

Als het fotograferen klaar is begint het werk voor ons eigenlijk pas. Iedere foto wordt op onze computers ingeladen en van de juiste gegevens voorzien. Daarna worden ze nauwkeurig bekeken zodat uiteindelijk de beste foto’s geselecteerd worden. Tenslotte volgt de nabewerking van de foto’s en opslag in ons archief. In al onze prijzen zitten dus ook de vaste kosten noodzakelijk om ons werk professioneel uit te kunnen voeren (denk aan camera’s, lenzen, flitsers, statieven, geheugenkaarten, computer, software, backup schijven, onderhoud apparatuur, verzekeringen, studie, stroom, administratie, PR, auto etc.)

De meerwaarde van een fotograaf

Gelukkig zijn er andere manieren om binnen je budget te blijven of wellicht ben je nu overtuigd dat je op een fotograaf niet moet bezuinigen.

Foto’s maken die de juiste sfeer, verhaal of emotie overbrengen, benodigd vaardigheden, jaren van ervaring en het gebruiken van de juiste apparatuur op de juiste manier. Professionele fotografen hebben substantiële ervaring in het fotograferen in diverse situaties en kunnen anticiperen in allerlei omstandigheden. Ze houden zich zowel bezig met de kwaliteit van een beeld als met de behoeften en wensen van hun klanten. Met andere woorden ze weten samen te werken en mee te denken, ze zijn creatief, sociaal, betrouwbaar, professioneel en flexibel. U huurt een professionele fotograaf in omdat u weet dat deze op ieder moment kan leveren, wetende dat kwaliteitsfoto’s meer geld kosten dan iemand die snap shot foto’s maakt. Als iemand blij is met dergelijke foto’s, is daar niets mis mee, maar vraag jezelf wel af wat je nodig hebt om je doelen te bereiken. Mooie beelden maken indruk. Eerste en laatste indrukken die vaak een grote meerwaarde hebben. 

Investeren in vakwerk

We kunnen u niet vertellen hoe vaak mensen naar ons toekomen en zeggen; “Dat is een geweldige camera die je hebt. Je foto’s zullen zeker er elke keer weer geweldig uitkomen, toch? Het is net zoiets als zeggen; ‘Ik heb hetzelfde potlood als Rembrandt, dus ik zou in staat moeten zijn om te tekenen zoals hij”. Als dat waar zou zijn, zouden we allemaal miljonair zijn. Professioneel fotograaf zijn betekent iedere keer opnieuw kwaliteit leveren. Dit kan alleen bereikt worden door iedere dag met fotografie bezig te zijn, trainingen en studies volgen, het overwinnen van problemen en teleurstellingen, het verzamelen van kennis dmv het lezen van tonnen boeken en het kijken naar andere fotografen tijdens hun werk. Eerst leerden we de strijd met onze goedkope apparatuur te overwinnen, daarna spaarden we om de best mogelijke apparatuur te kopen, wetende dat het een verschil kan maken. We weten hoe we onze uitrusting op de best mogelijke manier moeten gebruiken en hoe foto’s te verwerken, bewerken en beheren. Met andere woorden: we investeren tijd en geld om vakwerk te leveren en te blijven leveren. Hopelijk wilt u ook investeren in onze diensten die voor u het verschil kunnen maken.

ajax-loader
Scroll naar top