Boek 'Focus op Sportfotografie'
Ons 350 pagina tellend boek beschrijft hoe wij 50 sporten fotograferen. Laagdrempelig geschreven voor de beginnende fotografen maar ook de gevorderde fotograaf.
Bestellen

Medio 2017 hadden fotografen Marcel van der Looij en Huub Keulers, een afspraak gemaakt om elkaar eens vrijblijvend te ontmoeten. De insteek was het bespreken van het idee om samen een educatief boek over sportfotografie te gaan schrijven. Al heel snel bleek het een gesprek te zijn tussen twee mensen met dezelfde visie en drive. Dik een jaar later lag ons boek in 275 boekenzaken in Nederland en België. Een boek waar wij en onze uitgever zeer tevreden over zijn.  En gelukkig denken onze lezers daar net zo over, blijkend uit de vele positieve reacties.

Het is geen doorsnee boek geworden, maar feitelijk het beste van twee werelden. Enerzijds kan zowel de beginnende als de gevorderde sportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk zijn toe te passen in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport interessant om mooie sportfoto’s te bekijken. Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin we het fotograferen van vijftig sporten beschrijven. We hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof we naast je zitten en met je in gesprek zijn. Onze werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Zo proberen we het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Het is belangrijk dat je het gaat zíen en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken. Naast de vijftig sporten is er aandacht voor minder bekende aspecten van de sportfotografie, zoals de workflow, praktische Lightroom-tips, het samenstellen van een portfolio of serie, het verkopen van je foto’s en het verkrijgen van een accreditatie om te mogen fotografen tijdens een sportwedstrijd.

Lees hier de reviews van mensen die ons het bij Bol.com gekocht hebben of bekijk hier het inkijkexemplaar.
Ons boek is o.a. te bestellen bij:

Uitgeverij van Duuren Media
Bol.com
Managementboek
Bruna
Paagman
Standaard Boekhandel (Be)

Scroll naar top