Onze boeken om te leren fotograferen

Boek Visie_op_Fotografie. Lorette Janssen en Huub KeulersBoek Visie_op_Fotografie. Lorette Janssen en Huub Keulers

Aantal pag: ca. 225
Cover: Soft cover
ISBN: 9789463561983
Geplande publicatie: eind maart, 2021.

Visie op Fotografie

Voor dit boek hebben we 15 Nederlandse top-fotografen, ieder excellerend in hun eigen fotografiegebied, geïnterviewd. Van Bruids-, Concert-, Documentaire-, Drone-, Formule 1-, Food-, Furbex-, Honden-, Industriële Architectuur-, Kinder-, Landschaps-, Newborn-, Portret-, Reis-, tot aan Straatfotografie.
Elk interview wordt vergezeld met diverse van hun prachtige foto’s. Ze vertellen heel open over hun werkwijze, hoe ze in de fotografie terecht zijn gekomen, geven tips, vertellen hun kijk op de fotografie in de toekomst etc.en inspireren je met hun verhalen en foto’s. Nu al te reserveren bij diverse online boekenwinkels.

Deelnemende fotografen:

 • Architectuurfotografie: Tony Vingerhoets
 • Documentaire fotografie: Ilvy Njiokiktjien
 • Dronefotografie: Wiebe de Jager
 • Food fotografie: Kamile Kave
 • Formule-1 fotografie: Peter van Egmond
 • Furbexfotografie: Alice van Kempen
 • Hondenfotografie: Monica van der Maden
 • Kinderfotografie: Eva Snoijink (Mevrouw Fluitekruidje)
 • Landschapsfotografie: Nando Harmsen
 • Muziekfotografie: Bart Heemskerk
 • Newbornfotografie: Brenda Olie
 • Portretfotografie: Bram van Dal
 • Reisfotografie: Laura Vink (Vink Academy)
 • Straatfotografie: Jeroen Swolfs
 • Trouwfotografie: Leonard Walpot

Interview voor boek 'Visie op Fotografie'

We zijn voor ons boek ‘Visie op Fotografie’, op een hele leuke en professionele manier geïnterviewd door Lia Van Beest. Lia is de fotograaf achter de Podcast Beeldpraat; een podcast met interviews van en over fotografie. Het was in ieder geval erg leuk om te doen. 🙂
Hou je van fotografie dan moet je zeker Lia’s Podcast kanaal ‘Beeldpraat‘ gaan volgen. Interessant, leerzaam, inspirerend en een gezellig tijdverdrijf. 

1.12.2020: Straatfotografie

Hoe mooi zou het zijn als je alledaagse taferelen kunt omzetten naar pakkende beelden. Om van andere fotografen te horen hoe zij dit aanpakken. Om over je schroom heen te komen om op straat te fotograferen en wat te doen als je betrapt wordt. Om te weten waar je wel en niet mag fotograferen en wat de wet hierover zegt. Een antwoord hierop krijgen is een van de redenen waarom dit boek geschreven is. Het behandelt bovendien de vraag welke apparatuur je nodig hebt, hoe je mensen onopvallend fotografeert en hoe je je foto’s nabewerkt. Maar ook minder voor de hand liggende aspecten – zoals compositie, het samenstellen van een portfolio of serie en het effect van kleur in je foto – komen aan bod.

Dit boek is geschreven op een manier die voelt alsof de auteurs naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de straatfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van straatfotografie. Het is belangrijk dat je situaties op straat ‘aanvoelt’ en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken. Het boek is doorspekt met direct toepasbare tips en talloze inspirerende foto’s. Het kan zowel de beginnende als de gevorderde straatfotograaf aanzetten om zijn of haar straatfoto’s naar een hoger level te tillen.

Lees hier de reviews van mensen die ons het bij Bol.com gekocht hebben of  bestel hier het boek.

Aantal pag: 256
Cover: Soft cover
ISBN: 9789463561921

1.08.2018: Sporfotografie

Sportfotografie is een onderdeel van de fotografie dat door veel mensen wordt beoefend. Een groot deel hiervan ervaart echter dat hun foto’s er niet uitzien zoals die in magazines en kranten verschijnen. Hoe krijg je het voor elkaar om je foto’s wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven? Een antwoord hierop krijgen, is een van de redenen waarom dit boek geschreven is. Het is geen doorsnee boek, maar feitelijk het beste van twee werelden. Enerzijds kan zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk zijn toe te passen in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport interessant om mooie sportfoto’s te bekijken.

Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin het fotograferen van vijftig sporten wordt beschreven. De auteurs hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof ze naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Het is belangrijk dat je het gaat zíen en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken. Naast de vijftig sporten is er aandacht voor minder bekende aspecten van de sportfotografie, zoals de workflow, praktische Lightroom-tips, het samenstellen van een portfolio of serie, het verkopen van je foto’s en accreditatie

Lees hier de reviews van mensen die ons het bij Bol.com gekocht hebben of  bekijk hier het inkijkexemplaar en bestel het boek.

Aantal pag: 352
Cover: Soft cover
ISBN: 9789463560771

Scroll naar boven