Toen we verblind waren van verdriet bij mama's uitvaart,
was jij onze ogen'

Discrete uitvaartfotografie Limburg

Een uitvaart is zonder twijfel een van de zwaarste ervaringen die een gezin kan doormaken. Maar het is ook een viering van het leven van een geliefde – een kans om dierbare herinneringen te vertellen en de erfenis die ze hebben achtergelaten.

Tegenwoordig willen mensen blijvende herinneringen creëren, niet alleen aan hun geliefde, maar ook aan naaste familie en vrienden die ze misschien al lang niet meer hebben gezien. Begrafenissen zijn een tijd waarin families bij elkaar kunnen komen ondanks afstand, drukke schema’s en zelfs verschillende meningen. Het is een tijd waarin familie zich verenigt over iemand die ze zich persoonlijk herinneren – maar ook collectief. Vrienden en familie stellen het op prijs dat ze niet alleen de laatste herinneringen aan een dierbare kunnen vastleggen. Maar ook hun tijd samen kunnen vastleggen terwijl ze een oprecht eerbetoon brengen aan een persoon die hun leven heeft gevormd en geraakt.

Toen we verblind waren van verdriet bij papa's begrafenis, was jij onze ogen'

Dit is een van mijn bestaansredenen: er zijn voor gezinnen, vastleggen wat ze niet kunnen zien. Van tranen, knuffels tot glimlachen en alles daartussenin, er wordt niets gemist terwijl ik niet wordt opgemerkt.

Een uitvaart is vieren van het leven en respectvol afscheid.

Een begrafenisfotograaf kan helpen om deze momenten vast te leggen. De gedachte om een ​​professionele begrafenisfotograaf in te schakelen, kan u in eerste instantie een beetje ongemakkelijk maken. Eerlijk gezegd heb ik wat overtuigingskracht opgedaan voordat ik mijn eerste begrafenis voor de moeder van een vriendin fotografeerde en ik denk niet dat ik me ooit zo zorgen heb gemaakt over het verstoren van de gevoelens van mensen door middel van fotografie.

Begrafenissen zitten vol met zeer reële, vooral rauwe emoties. Ik wist dat ik een dunne lijn moest bewandelen tussen smaakvolle documentaire begrafenisfoto’s en gezien worden om misbruik te maken van de kwetsbaarheid van mensen. Gewoon omwille van een sterk en emotioneel documentair beeld. Ik realiseerde me al snel dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken. De verzameling foto’s werd dankbaar ontvangen. Deze beelden, die mijn interpretatie van de dag vertegenwoordigen, documenteren op gevoelige en mooie wijze een viering van het leven, respect en emotioneel afscheid.

shutterstock 651156133

Uitvaartfotografie is delicaat en puur

Gefotografeerde momenten zijn delicaat – de band tussen familie en vrienden als ze elkaar de dag door helpen, het verdriet en de glimlach op de gezichten als verhalen worden verteld, het respect en de eerbied van de begrafenisondernemers, en natuurlijk de liefde die overal wordt weerspiegeld. Het is echt vertederend. De rol van een discrete begrafenisfotograaf is natuurlijk om zo respectvol mogelijk te zijn voor een situatie. Iemand die weet hoe hij geen middelpunt of afleiding moet zijn. Een fotograaf die je je alleen herinnert vanwege de mooie uitvaartfotografie en professionaliteit, niet vanwege de ongemakkelijke situaties en reacties als gevolg van zijn aanwezigheid. Dit gaat over het vastleggen van mooie momenten en het maken van herinneringen waar iedereen de komende jaren op terug kan kijken.

Veel mensen zijn er gewoon niet zeker van hoe fotografie op de dag zelf zal worden ontvangen. Of zelfs te beschaamd om familie en vrienden te vragen of ze instemmen met het inhuren van een uitvaartfotograaf. Het taboe om daadwerkelijk hierover te praten, is natuurlijk zwaar. Gevoelige fotografie, die echte momenten authentiek documenteert, maakt het mogelijk om dit proces met iets meer gemak maar belangrijker nog, met smaak en met waardigheid aan te pakken.

Tijdens de dienst poseer ik nooit mensen of gebruik ik flitsfotografie. Discrete, openhartige fotografie stelt me ​​in staat om de sombere manier van omhelzen van de familie, kinderen die diep in gedachten verzonken zijn en vrienden die de nabestaanden bij elkaar brengen vast te leggen.

Tarieven uitvaartreportage

Basis (veelal crematie)

€250,- excl. 21% BTW
Een reportage van 2 uur incl. kwaliteitsnabewerking.
50 foto's in digitale vorm aangeleverd.
Incl. eigen beveiligde websitepagina met de foto's.
Reizen naar locatie: €0,40/km.

– opbaring indien gewenst;
– aankomst bij het uitvaartcentrum of de kerk;
– uitvaartdienst;
– bloemen en gedenken;
– samenzijn na de dienst / koffietafel.

Evt. extra uren fotografie €65,- per uur excl. 21% BTW.

Standaard (veelal begrafenis)

€450,- excl. 21% BTW
Een reportage van 4 uur incl. kwaliteitsnabewerking.
100 foto's in digitale vorm aangeleverd.
Incl. eigen beveiligde websitepagina met de foto's.
Reizen naar locatie: €0,40/km.

– opbaring indien gewenst;
– sluiten van de kist;
– de weg naar het uitvaartcentrum of de kerk;
– aankomst bij het uitvaartcentrum of de kerk;
– uitvaartdienst;
– bloemen en gedenken;
– samenzijn na de uitvaartdienst of koffietafel.

Evt. extra uren fotografie €65,- per uur excl. 21% BTW.

Als het mogelijk is, en u het prettig vind, kom ik vooraf aan de dag van de uitvaart bij u langs. Dan ben ik op die dag geen onbekende meer voor jullie en bespreken we jullie wensen.

1DX 7432 1
LJ1D9230 1
1DX 7456 1
1DX 2562
1DX 2592
1DX 7476 1

#uitvaart #uitvaartfotograaf #begrafenisfotograaf #begrafenis #uitvaartfotografie #uitvaartreportage #begrafenisfotografie #limburg #maastricht #heerlen #landgraaf #kerkrade #valkenburg #sittard #geleen #roermond

Scroll naar top