Sportfotografie met impact
Sportfoto's met impact.Van grote internationale sportevenementen tot lokale sportwedstrijden in Limburg.

Sportfoto's met impact

Heeft u behoefte aan sportfoto's met impact of aan een inspirerende fotoworkshop sportfotografie? Enerzijds leggen we, als professioneel sportfotograaf, uw sportevenement of sportwedstrijden op een unieke en mooie manier vast. Anderzijds kunnen we u helpen uw sportfoto's naar een hoger niveau te tillen. We geven u veel praktische tips tijdens onze workshops sportfotografie op maat. Deze fotoworkshops verzorgen we vanuit Limburg maar ook door heel Nederland en België. Dus neem bij interesse gerust contact met ons op. Immers samen komen we tot een faire prijs voor een mooie fotoreportage. Wij maken sportbeelden waar menig sport sponsor, sportorganisatie, sportbond of sporter trots op zal zijn. Zie voor onze internationale sportfoto's de speciale sportfotografie website.

Prijswinnende sportfotografie met een uniek tintje

Ons doel is het leveren van hoogwaardige sportfotografie met een uniek tintje. Enerzijds doen we dit voor sportverenigingen, sporters, sportorganisaties, sponsors, toernooiorganisaties maar ook voor nieuwsmedia en tijdschriften. Immers kunnen organisaties van sporttoernooien hiermee een indrukwekkende service leveren aan sporters, familie, coaches en deelnemers. We gaan naar uw sportevenement en leggen alle acties en verhalen op een attractieve en inspirerende manier vast. Enerzijds fotograferen we nationale en lokale sportevenementen. Anderzijds fotograferen we ook de grote internationale sportevenementen. In het bijzonder bv. WK Tafeltennis, WK Ijshockey, WK Cyclocross,  WK Allround Schaatsen, Diamond League Atletiek maar ook het CHIO Aken, EK Hockey, WK Karten, Wereldbekerwedstrijden BMX, Handbal interlands etc. Niet bedoeld om met de borst naar voren te lopen maar om aan te geven dat we ook onder druk leveren wat we beloven. Kortom professionele sportfotografie en fotoworkshops voor iedereen.

Aanwezig bij sportevenementen 2020

 • 29.05-07.05, CHIO Aachen Paardensport, Aken (Dui)
 • 06.06: Workshop Sportfotografie: Next Generation Athletics, Nijmegen
 • 07.06-14.06, Libéma Open, Autotron Rosmalen
 • 27.06-28.06, The Gymnastics Finals, Ahoy Rotterdam
 • 01.07, Int Atletiekmeeting Luik
 • 02.08, MGPX Motorcross, Lommel
 • 04.09, Memorial van Damme Atletiek, Brussel
 • 18.10-25.10: European Open ATP250, Lotto Arena Antwerpen
 • 05.07: Workshop Sportfotografie: 05.07, ONK Para Atletiek, Eindhoven
 • 18.07: Workshop Sportfotografie: Internationaal Horse Driving, Valkenswaard
 • 16.08: Workshop Sportfotografie: Ironman 5150, Maastricht
 • 04.10: Fotoworkshop: European Nations Zijspancross, Varseveld

Sportmomenten en sportverhalen

Ten eerste draait sportfotografie om het vastleggen van de emotie en de beweging. Maar ook om de adrenaline en beleving die de sport met zich me brengt. In het bijzonder sporters tijdens hun piekmoment 'vangen' is wat we het beste doen! Met meer dan 10 jaar ervaring in de sportarena waarbij we ons op volledig op het sportevenement en randgebeuren focussen. Anderzijds vooral ook op al die onvergetelijke sportmomenten en sportverhalen. Deze herinneringen leggen we vast in professionele en unieke sportfoto's. De manier waarop sporters en hun familie en sportvrienden, maar ook sportvrijwilligers, met elkaar omgaan is prachtig om te zien. Zelfs op hoog sportniveau gunnen sporters elkaar veel en zie je vriendschappen ontstaan, zo ook met ons als sportfotograaf. Hierdoor kunnen we de inspirerende maar ook de indrukwekkende verhalen achter de sport laten zien.

Sportfotografie is voorbereiding

Sportfotografie is tijdrovend, omdat het vaak een goede voorbereiding nodig heeft. Zodoende zijn we op grote evenementen vaak al enkele uren voor aanvang aanwezig. Vooral om goede standpunten uit te zoeken, apparatuur in te stellen maar ook om nog even met organisatoren en de sporters te praten. Zo bedenken we vooraf waar de mooie actie hoogstwaarschijnlijk zal gaan plaatsvinden en proberen we daar altijd een passende achtergrond bij in beeld te krijgen. Bijvoorbeeld door op details te letten of een logo van het evenement of sponsor in beeld mee te nemen. Daarom vermijden we vaak juist die plekken waar de andere fotografen staan. Om toch met uniekere foto's thuis te komen. We trachten de sporter te isoleren door een achtergrond te kiezen die niet afleidt. Ook laten we soms de beweging zien in onze foto’s. Sport is tenslotte vooral ook beweging en actie. Alles met de bedoeling om foto's met meerwaarde te maken, een foto die origineel is. Dit alles geeft onze, en daardoor ook uw sportfoto's, een professionele en mooie uitstraling.

4 tips voor beter sportfoto's

Start je sportfotografie bij de plaatselijke sportclub “Ga eens praten met het bestuur van een lokale sportclub en vraag en je wat foto’s mag maken tijdens de wedstrijden. Daar zijn legio mogelijkheden om te oefenen. Mijn advies is om klein te beginnen en niet direct bij de grote evenementen te willen zijn. Bij de lokale club heb je de ruimte en geen accreditatie nodig. Maak de club blij door ze nadien enkele foto’s te geven. Wie weet word je wel hun clubfotograaf.”

Ken je fotoapparatuur (en zijn beperkingen) “Weet wat er mogelijk is en wat er niet lukt met jouw camera. Als je weet dat je een camera hebt die niet zo snel is en ook geen goede prestaties heeft bij hoge ISO’s dan kun je ook geen perfecte foto’s verwachten vooral niet bij binnensporten. Wil je serieus aan de slag met sportfotografie spaar dan door voor geschikte apparatuur of kijk voor een occasion camera of lens.” Op de website van Photofacts.nl en Fotoclub.nl vind je veel tips over het juiste gebruik van fotoapparatuur en reviews.

Kies je fotostandpunt zorgvuldig “Kijk vooraf goed naar een mooie plek om foto’s te gaan maken. Waar verwacht je de actie? Heb vervolgens geduld. En doe eens verrassend. Neem een hoog of juist een laag standpunt. Bij lage standpunten krijg je vaak veel meer dynamiek in je foto’.

Vergroot je fotografie kennis en kunde Wil je je sportfotografie naar een hoger niveau tillen, volg dan een fotoworkshop. Klik hier voor meer informatie over onze workshops en specifiek Sportfotografie. Of lees ons boek 'Focus op Sportfotografie'.

Meer fotografie tips

Voor meer tips over fotografie zie onze blogartikelen op de website van Photofacts.nl en het interview op Fotoclub.nl

Volg ons op Social Media

Scroll naar top Secured By miniOrange