Online fotografie adviezen en coaching

Of je nu een beginner bent,  of eerst nog een en ander wil gaan aanschaffen om te fotograferen en hier wel wat hulp bij kan gebruiken. Of alleen de basisprincipes wilt leren, of misschien al een meer ervaren fotograaf die zijn vaardigheden wil verbeteren; fotografie coaching kan je verder helpen in je ontwikkeling. Wij kunnen je o.a. helpen bij de keuze van de juiste apparatuur, je fotografie skills m.b.t. basis, of hoger niveau, of een unieke creatieve visie te realiseren. Tijdens zo’n online coachingsgesprek bieden we je de mogelijkheid om fotografie onderwerpen naar jouw keuze met ons te bespreken. Ben je teleurgesteld over je fotografische resultaten? Wil je deze specifieke vaardigheden verbeteren en verder ontwikkelen? Of heb je te maken met hindernissen en problemen bij het maken van foto’s en weet je niet hoe deze problemen concreet aan te pakken?

Aan de hand van jouw foto’s krijg je tips en leggen we je uit hoe betere foto’s te maken. Adviezen en coaching worden specifiek afgestemd op door jou gekozen onderwerpen en wensen. Je kan je vragen over bijna elk aspect van fotografie stellen en wij zorgen voor een passende uitleg voor ieder niveau en leeftijd. Denk aan: camerabediening en de basisprincipes van fotografie, juiste apparatuur keuze, sport-, honden-, straat-, portret-,  landschapsfotografie. Of portfolio-beoordelingen, bewerken en nabewerking, software en tools of hoe je een eigen portfoliowebsite kan creëren behoren ook tot de mogelijkheden.

fotografie coaching en fotoworkshops

Mogelijke coaching onderwerpen

Welke camera, lens, flitser, statief/monopod etc. moet ik eigenlijk kopen?;

Welke camera, welke lens past bij jou? Het lijkt onmogelijk om een juiste keus te maken uit zoveel aanbiedingen voor camera’s en lenzen en iedereen beveelt je wel iets anders aan! Bespaar jezelf veel zoekwerk, twijfel, maar vooral een verkeerde keuze.

Je wilt niet weten hoe vaak we wel niet van een cursist horen dat deze beter iets anders had kunnen aanschaffen als hij maar wat meer kennis of tijd had gehad. In een enthousiaste bui wordt namelijk, jammer genoeg, geregeld een aankoop gedaan, waarvan men later spijt krijgt. Vaak ‘valt’ iemand dan voor een aanbieding van apparatuur die naderhand toch niet zo geschikt blijkt te zijn voor hetgeen je er uiteindelijk mee wil gaan doen. Door onze ervaring kennen we de voor- en nadelen van de individuele cameramerken, -modellen en objectieven. Ons advies wordt enkel gebaseerd op jouw eisen, wensen en fotografische doelen. Wat fotografeer je zoal? Wat wil je graag nog meer fotograferen? Zijn er misschien lichamelijke beperkingen? Uiteraard houden we altijd rekening met jouw budget en evt. merk voorkeur.
Coachingpakket: Brons pakket

Camerabediening;

Als je een nieuwe camera hebt gekregen of gekocht, dan is de kans groot dat je er meteen foto’s mee wilt maken. Maar de handleiding van je camera staat vol met onbegrijpelijke termen of je hebt zelfs geen handleiding bij je camera ontvangen. Wat nu? Maak je geen zorgen, want we zijn er om je te helpen bij het doorlopen van de noodzakelijke stappen, zodat je snel met je nieuwe toestel kan fotograferen. Tijdens deze coaching sessie leggen we je ook kort de basis van de fotografie uit.
Coachingpakket: Zilver

Basiskennis fotografie;

Deze coaching sessie is helemaal bedoeld voor de beginnende hobbyfotograaf die wat extra aandacht belangrijk vindt. Alles over diafragma, sluitertijd en iso wordt stap voor stap rustig uitgelegd. We behandelen de belangrijkste knoppen en instellingen van je camera. Maar ook hoe een onscherpe of juist scherpe achtergrond te maken, of een snelle beweging scherp te fotograferen.
Coachingpakket: Keuze uit Goud of Diamand pakket

Verbeter je foto’s met de juiste compositie;

Ongeacht met welke type camera of lens je ook fotografeert: een sterke compositie is essentieel voor een geslaagde foto. In deze coaching sessie leer je om de compositie van je foto’s volledig naar je hand te zetten. We leren je hier diverse compositieregels zodat je vormen, patronen, lijnen en symmetrie zult herkennen en doen dit aan de hand van duidelijke, praktische voorbeelden.
Coachingpakket: Zilver pakket

Snel en slim foto’s selecteren en beheren met Photo Mechanic;

PhotoMechanic is een programma dat veel gebruikt wordt door sport-, huwelijks-, en reisfotografen. Het is vooral handig om snel door grote hoeveelheden foto’s te ‘lopen’ om zo de geselecteerde(n) ook eerder te bewerken in bv Lightroom of Photoshop. Photo Mechanic is hierbij een ‘onmisbaar’ programma voor een effectieve fotoworkflow.
Coachingpakket: Brons pakket

Nabewerking van afbeeldingen;

De basis van een goede foto begint bij het maken van de foto. Maar een goede nabewerking kan je beeld versterken. Adobe Lightroom is een van de meest bekende beeldbewerkingsprogramma’s. Maar waar begin je? Hoe werkt Lightroom en wat zijn de mogelijkheden van dit programma? In deze coaching sessie Lightroom CC helpen we je op weg om je eerste foto’s te bewerken.
Coachingpakket: Zilver pakket

Foto- of portfoliobespreking;

Je stuurt ons 10 foto’s waarvan je een beoordeling wilt ontvangen. Dit mogen ook foto’s zijn die in jouw ogen minder gelukt zijn. Deze stuur je ca. 1 week voor de afspraak naar ons, zodat we ons goed kunnen voorbereiden. Tijdens de coaching sessie bespreken we deze foto’s en krijg je opbouwende feedback.
Coachingpakket: Brons pakket

Website review;

Heb je een eigen website maar ben je niet tevreden over de inhoud, structuur, zoekmachine resultaten of Look & Feel? Stuur de link van je website ca. 1 week voor de coaching sessie, zodat we ons goed kunnen voorbereiden. Tijdens de coaching sessie bespreken we je website en krijg je opbouwende feedback en adviezen.
Coachingpakket: Brons pakket

Effectief social media gebruik;

Wil je Facbook, Instagram, LinkedIn of Twitter gebruiken om je zichtbaarheid te vergroten, maar heb je een te klein netwerk of weet je niet hoe je berichten te laten opvallen? Dan kunnen we je zeker helpen. Tijdens de coaching sessie bekijken we je huidige profielen en geven we je adviezen hoe jouw doel te bereiken.
Coachingpakket: Zilver pakket

Pakketkeuzes

Brons

€99

1 uur (online) coaching

Zilver

€175

2 uur (online) coaching

Goud

€250

3 x 1 (online) uur

Diamant

€350

2 x 1 uur (online) coaching en 2 uur praktijk op locatie

* Andere maatwerk opties zijn ook mogelijk.
* Prijzen zijn incl. 21 % BTW

Het proces van fotografie coaching

  • Je vertelt ons waar je ontevreden over bent, waar of wat je wilt verbeteren, of welke adviezen je nodig hebt;
  • In geval van je fotografie ontwikkelingen stuur je ons maximaal 10 hoge resolutie foto’s via WeTransfer;
  • Wij analyseren jouw beelden en komen tijdens onze coaching sessie met concrete verbetersuggesties;
  • We kunnen ook evt. kijken naar foto’s die jou inspireren en bespreken hoe je dit ook kunt bereiken; 
  • Bij een online coaching ‘ontmoeten’ we elkaar persoonlijk via Zoom of Skype;
  • Meerdere coachingsgesprekken of maatwerk behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
Scroll naar top