Beeldbanken
Al uw mediabestanden veilig en eenvoudig beheren vanaf één centrale plek

Een goede beeldbank (ook wel Digital Asset Management system genoemd) is bijna onontbeerlijk in iets grotere organisatie(s) die veel met beeldmateriaal werken, een eigen website hebben en redelijk tot veel actief zijn op social media. Teksten voorzien van beeld is interessanter en wordt sneller gedeeld of geliked. Er zijn veel verschillende manieren om een eigen beeldbank op te zetten. Van een plek om je foto’s op te slaan tot een slim concept waarin je niet alleen je beelden kunt terugvinden, maar ook (afgeschermd) kunt delen met klanten of derde partijen.

In een goede beeldbank:

  • zijn mediabestanden eenvoudig en snel terug te vinden
  • zijn je bestanden goed beveiligd en worden betrouwbare backups gemaakt
  • kunnen diverse rechten toegekend worden
  • kun je bestanden gemakkelijk uploaden/downloaden/doorsturen
  • is versie-controle mogelijk om te voorkomen dat bestanden worden overschreven

Een goede voorbereiding is het halve werk
Als je besloten hebt dat een beeldbank een goed plan is voor je organisatie, bedenk dan vooraf goed wat je ermee wil doen. Wat voor bestanden wil je opslaan? Zijn dit alleen foto’s of ook video’s en geluidsfragmenten? Hoeveel medewerkers moeten in de beeldbank kunnen? Om hoeveel Gigabyte gaat het? En ook niet geheel onbelangrijk, hoeveel heb je ervoor over? Heb je dat allemaal op een rij, dan kun je systemen vergelijken om te zien wat het best past bij je wensen. Er zijn diverse systemen beschikbaar om een beeldbank in te richten, met specifieke voor- en nadelen. Als je in kaart brengt waar jouw ideale beeldopslag aan moet voldoen, kun je het juiste systeem voor jouw organisatie kiezen.

Hulp nodig?
Kom je er niet uit, dan helpen we je graag. Daarbij kunnen we je ook flink ontzorgen. Bijvoorbeeld door jouw beeldbank volledig in te richten, inclusief het labelen van al het bestaande beeld. Daarnaast kan Beeldbalie ook de huisstijl van je organisatie in kaart brengen en de hiaten opvullen met de juiste beelden. Omdat we zelf veel zoeken in beeldbanken, weten we precies hoe beelden opgeslagen moeten worden zodat ze door jou én je collega te vinden zijn. Meer weten? Neem contact met ons op!

Scroll naar top