Hoi, wij zijn Lorette en Huub
Hondenfotografie is een van onze grootste passies.
Karaktervolle portret- en actiefoto's van je beste maatje(s).
Flexibel in afspraken maken en betaalbaar.
Goede hondenfoto's kosten tijd en wij nemen die tijd.
Samen creëren we mooie herinneringen.

Of wil je leren hoe je hond beter te fotograferen?
We verzorgen ook praktijk fotoworkshops.

Dé hondenfotograaf in Limburg

Honden zijn een belangrijk onderdeel van je familie. Dus hoe geweldig is het om unieke en professionele hondenfoto’s van je trouwe maatje(s) te hebben. Gemaakt door dé hondenfotograaf in Limburg. Je kiest samen met ons een locatie uit die bij jou en je hond past; een bos, park of stad voor een supermooie exclusieve fotoreportage. Dat kan een hondenportret zijn, een honden actiefoto met bal/frisbee, of samen met jou en/of je gezin. Er is veel mogelijk. Hondenfotografie is leuk, ontspannen en voor ons draait het allemaal om het maken van hondenfoto’s die emotie en persoonlijkheid van je hond vastleggen. Daarnaast luisteren we graag naar je wensen over het type hondenfoto’s je voor ogen hebt. Oh ja, we zijn flexibel in het maken van een afspraak en passen ons zo veel als mogelijk aan jouw agenda aan.

Cadeaubon
Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau? Dat kan in de vorm van een digitale kadobon en voor ieder gewenst bedrag of honden fotoshoot. Een mooi verjaardagscadeau of Kerstcadeau gemaakt door een hondenfotograaf.

Fotoafdrukken
Wij drukken zelf geen foto’s af maar verwijzen door naar bv. het kwaliteit fotolab Vakcolor in Buchten (Li). Zij maken prachtige afdrukken op diverse materialen voor u. Uiteraard kunnen we je wel helpen in dit aanvraagproces en adviseren in materiaalkeuze.

We nemen voldoende tijd voor jou en je hond

Mooie en originele kwaliteitsfoto’s van je trouwe viervoeter vergen nu eenmaal tijd. De tijdsduur van een fotoshoot is niet exact te benoemen maar we trekken er gemiddeld 1 tot 1,5 uur voor uit. Het blijven dieren en we kunnen nooit voorspellen hoe de shoot gaat. De ene hond heeft nu gewoon eenmaal wat meer tijd nodig, dan de andere hond. Daar houden wij rekening mee, want je kunt dit niet afdwingen. Voor ons is het van belang dat de hond zich op zijn gemak voelt. Alleen dan kunnen we 100% mooie foto’s maken waar het karakter van de hond volledig tot zijn recht komt. Realiseer je als baasje vooral dat haastige spoed, ook hier zelden goed is. Lees verder op de pagina hoe ook jij je als baasje moet voorbereiden.

Je beste maatje als kunstwerk aan je muur

Geef je woonkamer, kantoor of bedrijfsruimte een kleurrijke en mooie uitstraling. Onze uitgebreide fotocollectie wordt o.a. aangeboden door Werk aan de Muur. Ieder fotowerk is verkrijgbaar in alle maten en materialen. Klik op de foto om naar de website van Werk aan de Muur te gaan en grootte en materiaal te kiezen.

Nora puppy voor Canon camera

Unieke fotoshoot met je hond

Een fotosessie met je hond wordt gehouden op een buitenlocatie in onderling overleg. Hoe lang de fotoshoot zal duren is helemaal afhankelijk van jouw hond. Jouw trouwe viervoeter moet zich namelijk eerst op zijn gemak voelen en lekker zijn eigen ding kunnen doen, alvorens we beginnen met fotograferen. De exacte tijdsduur van de fotoshoot is ook afhankelijk van de leeftijd van de hond. Jonge honden hebben nu eenmaal een kortere aandachtsspanne. Het zijn immers geen afgerichte fotomodellen en mooie poses laten zich nou eenmaal niet afdwingen.

Alleen met veel geduld en zo ongedwongen mogelijk, vragen we de aandacht van de hond en krijgen we de tijd om echte karaktervolle beelden van je viervoeter maken. Je ontvangt via WeTransfer een aantal foto’s digitaal in groot formaat (geschikt voor afdruk) en klein formaat (geschikt voor direct gebruik op social media). Tips voor het fotograferen van je hond.

Workshop Hondenfotografie

Honden zijn een belangrijk onderdeel van je familie. Dus hoe geweldig is het als je zelf mooie foto’s van je trouwe maatje(s) kunt maken?
Maar voor geslaagde foto’s moet je aandacht trekken bij de hond, je camera instellen en de omgeving in de gaten houden. Toch kan bijna iedereen leren hoe mooie hondenfoto’s te maken. Onze workshop ‘Hond en Actie’ is leerzaam en erg leuk om te doen. Iedereen kan deze workshop volgen, ongeacht je fotografie niveau. Ook als je net begonnen bent met fotograferen of als je al gevorderd bent en meer wilt weten over het fotograferen van honden. Er is voor iedereen een toepasselijke workshop. Je kunt deelnemen in een kleine groep of neemt een privé workshop die volledig op je eigen wensen wordt afgestemd.

Samen met ons kies je een locatie, die bij jou en je hond past; dit kan een bos, park of honden-uitlaatveld zijn. Er zijn geen eisen aan je fotoapparatuur, maar voor een optimale ervaring is een digitale systeem- of spiegelreflexcamera wel de juiste keuze. Als je met je eigen hond komt, neem dan een tweede persoon mee die bekend is met je hond. Op deze manier kun jij ongedwongen fotograferen en wij kunnen alles goed uitleggen om mooie foto’s te maken. Heb je geen eigen hond dan zorgen wij voor een mooi model.

In deze fotoworkshop, leer je hoe je mooie en originele actie- en portretfoto’s van honden kunt maken. Het grote voordeel van deze workshop is dat je gegarandeerd alle nodige aandacht krijgt, de theorie direct kunt toepassen in de praktijk en al je vragen kunt stellen die je hebt. Voor deze workshop dien je het liefst in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera en een lens met een bereik van minimaal 70-200mm. Maar ook met een mobiele telefoon kun je leuke hondenfoto’s maken.
Bij aanvang zullen we eerst gezamenlijk wat theorie doornemen waarna we de rest van de workshop hebben om alles in de praktijk te brengen.

Wat ga je leren?

 • Welke elementen zijn belangrijk voor een goede portretfoto van je hond;
 • Compositie en standpunt voor een geslaagde foto;
 • Hoe je een snel bewegende hond scherp op de foto krijgt;
 • Welke camera instellingen kun je het beste gebruiken;
 • Juiste belichting van je foto’s;
 • Een goede actiefoto van je hond maken;
 • Panning techniek bij een rennende hond.
Aanvullende informatie:
 • Tijdsduur: 3 uur
 • Geen basiskennis noodzakelijk (uitleg van je camera tijdens de workshop indien nodig)
 • Locatie: samen te bepalen;
 • Groepsgrootte: 1-2
 • Datum: In overleg;
 • Kosten: €150 pp excl. BTW.
 • Bij reizen naar je eigen locatie rekenen we €0,30 / km reiskosten.
hondenfotografie tijdens hondentraining

Fotoshoot tijdens hondentraining

We maken portret- en actiefoto’s van je hond tijdens een puppy-, gehoorzaamheids-, agility-, agidience-, speuren- of detectie training. Dit kunnen we voor zowel de hondeneigenaar alsook voor de hondenschool zelf doen. Je ontvangt ca. vijf foto’s digitaal in groot formaat (geschikt voor afdruk) en in klein formaat (geschikt voor direct gebruik op social media).

Hondenriempjes kunnen evt. in de nabewerking van de foto’s weggewerkt worden. Aangezien dit nauwkeurig en tijdrovend werk is, vragen we hier €15 voor.

Puppyshoot bij hondenfokker

Voor een hondenfokker of nieuwe eigenaar, is een puppyshoot een mooie gelegenheid om het nest op een professionele manier in beeld te brengen. Natuurlijk alleen mogelijk met toestemming van de fokker en de ruimte en de lichtomstandigheden het toelaten om te fotograferen. Aangezien puppies nog met grote regelmatig hun rust nodig hebben plannen we sowieso de fotoshoot in overleg met de fokker in.

Je ontvangt tussen de 5 en 10 foto’s digitaal aangeleverd in groot en klein formaat (geschikt voor direct gebruik op social media)

10 tips ter voorbereiding op de fotoshoot met je hond

tips hondenfotografie

Geweldig! Je hebt een fotosessie gepland door dé hondenfotograaf in Limburg voor je hond en die dag komt snel dichterbij. Terwijl we ons voorbereiden op jouw/jullie fotosessie, weten we ook dat je aan jouw kant, een aantal voorbereidingen wilt doen. Naast alles wat we met onze klanten vooraf bespreken, delen we ook graag onderstaande tips als opfriscursus.

Als het gaat om fotografie – en honden – is flexibiliteit van jou en onze kant vaak de sleutel tot geslaagde foto’s. Wij zullen ons in ieder geval voor de fotosessie zo veel als mogelijk aan jou/jullie agenda aanpassen. Wees wel voorbereid op het wijzigen van plannen als het weer niet meewerkt. We zullen sowieso enkele dagen vooraf contact met elkaar hebben.

De voorbereiding van de honden fotoshoot

 • Ligt de etenstijd van je hond vóór de fotosessie, dan raden we je aan om kleinere portie te voeren. Hoewel we niet willen dat je hond extreem honger heeft, is hij daardoor wel meer geïnteresseerd in eten. Laten we eerlijk zijn, een hond die we kunnen omkopen met hondenbrokjes of lekkers, is een geweldig model.
 • Voor een fotoshoot is het wel belangrijk dat de vacht van je hond schoon is. Als je een hondenras hebt waarbij de ogen niet goed zichtbaar zijn, raden we je aan om de haren rond de ogen te trimmen.
 • We vragen vooraf altijd naar jouw/jullie wensen. Belangrijk is wat verwacht van de fotoshoot. Wil je alleen foto’s van de hond? Of zou je graag samen met je hond op de foto willen? Maar ook hondenportretten of actiefoto’s zijn natuurlijk mogelijk. Ook kunnen we rekening houden met het formaat van de foto’s. Moeten deze een liggend, staand of vierkant formaat maken. Dit kan afhankelijk zijn van jullie interieur, mocht een afdruk aan de muur komen te hangen.
 • Afhankelijk van de persoonlijkheid van je hond, kan het nodig zijn om twee verschillende benaderingen te volgen. Als je hond een zeer relaxte wat oudere hond is, die iedere dag meer tijd doorbrengt met dutten dan met iets anders, is een wat rustige tijd en rust voor zijn fotosessie waarschijnlijk het beste. Mocht je echter een actieve, ‘wilde’ jonge hond hebt, zal je hond waarschijnlijk baat hebben bij wat lichaamsbeweging vooraf.

Tijdens de honden fotoshoot

Huub met puppies
 • Je bent als eigenaar van de hond, tijdens de fotoshoot, in principe altijd bij de hond. 
 • Ook is het fijn als je hond los kan lopen. Dit is echter verre van noodzakelijk. Wel staat veiligheid altijd voorop. Eventuele riemen of lijnen kunnen we altijd verwijderen in de nabewerking van de foto’s.
 • En wat jou betreft: onthoud dat je veel zult bewegen! Je mag er gerust modieus uitzien, maar wees praktisch. Je moet comfortabel kunnen hurken en lopen.
 • Jouw hond wil misschien niet naar de camera kijken of precies staan of liggen waar je hem wilt hebben. Maak je echter geen zorgen, de foto’s worden nog steeds geweldig. Laat je hond gewoon een hond zijn bij dé hondenfotograaf in Limburg. 🙂
 • De belangrijkste tip voor een goede fotoshoot met je hond? Wees gewoon jezelf en geniet samen van de fotoshoot. Dat doen wij als de hondenfotograaf in Limburg ook.

Na de fotoshoot

 • Als de mogelijkheid er is, kunnen we napraten en nagenieten onder het genot van een kopje koffie/thee.
 • Bij thuiskomst dé hondenfotograaf in Limburg een backup van de foto’s, veiligheid voor alles.
 • In de week van de sfotoshoot gaan we aan de slag om de foto’s te selecteren en te bewerken.
 • Uiterlijk een week na de fotoshoot ontvang je van ons een email vaia WeTransfer, met een link om je hoge resolutiefoto’s te downloaden.

Het beste voor u en uw hond uit onze eigen ervaringen

Hondenschool Op 1 Lijn

Op1Lijn staat voor een hondenleven lang plezier met elkaar, doordat eigenaar en hond elkaar leren begrijpen.

Amazing Frisbee Dogs

Gecertificeerde dogrisbee instructeurs met lessen in Heeze/Geldrop en Riethoven

Dierenshop Sittard

Familiewinkel met meer dan 25 jaar ervaring. Advies, voeding en alles voor uw dier.

Hondenschool Kollenberg

Sinds 2018 een nieuwe naam voor inmiddels 11 jaar ervaring op een vertrouwd adres in Sittard.

Hondenfotografie met passie door dé hondenfotograaf in Limburg

Klik op onderstaande hashtags voor leuke social media berichten over honden.

Facebook: #hondenfotografie #honden #hondenfoto #hondenportret #hondenshoot #hondenfrisbee
Instagram: #hondenfotografie #hondenvaninstagram #hondenleven #hondenliefde #instadogs #dogsofinstagram

ajax-loader
Scroll naar top